Hlavní obsah

Trapas v Downing Street 10. Premiéry Británie a Nizozemska nechtěli pustit dovnitř

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský ministerský předseda Rishi Sunak přivítal ve čtvrtek večer ve svém sídle v Downing Street 10 dosluhujícího nizozemského premiéra Marka Rutteho. V deštivém počasí před domem však museli postát déle, než se jim zamlouvalo, protože ochranka uvnitř otálela s otevřením dveří.

Premiéry Velké Británie a Nizozemska nechtěli pustit do Downing Street 10.Video: Newsflare, AP

 
Článek

Rutte v závěru svého funkčního období zavítal na oficiální návštěvu Velké Británie a její součástí bylo také setkání s jeho britským protějškem Rishim Sunakem. To se uskutečnilo v tradičním sídle britských premiérů na adrese Downing Street 10.

Hned na začátku se však objevily menší komplikace. Oba muži nejprve před vchodem zapózovali fotografům, ale když se pokusili vstoupit do domu, dveře zůstaly zavřené. Pár sekund se zmateně rozhlíželi, ale nakonec jim ostraha uvnitř otevřela.

Server Daily Mail v této souvislosti připomíná, že vstupní dveře do domu, nazývaného také jako číslo 10, se z bezpečnostních důvodů nedají otevřít zvenčí, a na jejich vnější straně dokonce ani není klíčová dírka.

Foto: Newsflare, AP

Rishi Sunak a Mark Rutte se nemohli dostat do Downing Street 10.

Proto u nich nepřetržitě stojí pracovníci ochranky, kteří dovnitř pustí pouze osoby s patřičným povolením.

Mark Rutte je nejdéle sloužícím nizozemským premiérem a na závěr svého funkčního období se stal účastníkem druhé úsměvné situace, která se před vchodem do Downing Street stala.

Nedávno tam totiž za Rishim Sunakem zamířil korejský prezident Jun Sok-jol, jenž však správný vchod minul a vykračoval si ulicí dál.

Jihokorejský prezident netrefil do Downing Street 10, nepomohl ani červený koberec

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám