Hlavní obsah

Traktorem zdemoloval policistům sedm vozů, neměli ho v čem pronásledovat

Novinky, Markéta Klánská
Derby

Pod svícnem je největší tma. Zatímco policisté z kanceláře šerifa z okresu Orleans v americkém Vermontu ve čtvrtek odpoledne pracovali v budově bývalé banky bez oken a s hlučící klimatizací, naštvaný farmář jim venku připravoval šokující překvapení. Přijel před jejich stanicí v Derby s traktorem a zdemoloval jim sedm vozů.

BEZ KOMENTÁŘE: Naštvaný Američan zdemoloval traktorem sedm policejních aut, policie ho neměla čím dohonit

 
Článek

„Připadala jsem si jako na závodech monster trucků. Nemohla jsem tomu uvěřit. Couval přes ta auta, aby se poté otočil a zamířil k dalším,“ uvedla pro televizi WCAX Rene Morrisová, svědkyně incidentu, která spolu s dalšími lidmi zavolala na tísňovou linku.

Když policisté na základě volání svědků vyběhli ven, traktor už směřoval pryč na hlavní silnici. Předtím ale pod jeho koly skončilo pět označených služebních vozů, jeden neoznačený a dodávka. Čtyřiatřicetiletý Pion, který už měl dříve problémy se zákonem, se tímto způsobem zřejmě mstil za nedávné zatčení.

„Neměli jsme ho v čem pronásledovat,“ uvedl zástupce šerifa Philip Brooks.

Přesto Pion nezmizel daleko. Pár kilometrů před nedalekým Newportem ho zatkla místní policie.

Škoda za milióny a zruinovaný vozový park

„Nikdo nebyl zraněn. Toho by si měl každý vážit,“ uvedl šerif Kirk Martin. Škoda na majetku ale malá rozhodně nebyla. Šerif Martin ji odhadl na více než 300 000 dolarů (6 140 000 korun). Nejenže totiž Pion traktorem pomačkal karoserie, ale zničil i vnitřní vybavení včetně vysílaček, radarů, kamer, mříží, atd.

A nešlo pouze o škody finanční, podle Brookse policisté okresu u hranic s Kanadou přišli o více než polovinu vozového parku. Ještěže několik aut v tu chvíli bylo na hlídce.

Podle prohlášení vermontské státní policie bude Pion čelit sedmi obviněním, včetně napadení veřejného činitele a opuštění místa nehody. Nyní sedí ve vazbě v Newportu a je na něj uvalena kauce 15 000 dolarů (307 000 korun).

Reklama

Výběr článků

Načítám