Hlavní obsah

Trajekt narazil do přístavního jeřábu, který se skácel jak podťatý strom

Novinky, tcs

Přístavní dělníci v barcelonském přístavu byli donuceni k útěku, když trajekt ve středu ráno narazil do jednoho z vysokých přístavních jeřábů. Mohutná loď vystrčila jeřáb z kolejnic, ten se pomalu skácel na bok a způsobil požár. Při nehodě nebyl nikdo zraněn.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V barcelonském přístavu naboural trajekt do jeřábuVideo: Reuters

 
Článek

Trajekt do jeřábu narazil okolo osmé hodiny ranní. Nehodu zachytil na video bulharský námořník Petar Petrov, který byl od nehody vzdálen zhruba 100 metrů. Jak Petrov sdělil agentuře Reuters, ráno bylo velice špatné počasí. Silné větry vychýlily loď z kurzu a nárazu do jeřábu už nedokázala posádka zabránit.

„Loď Excellent musela kvůli špatnému počasí přerušit manévr dokování. Jak se pokoušela opustit přístaviště, silné větry ji odnesly na jeřáb,“ uvedla Unie přístavních dělníků na svém Twitteru.

Jeřáb se zřítil na nádrž s palivem, které okamžitě po nárazu začalo hořet. Protože byl pád relativně pomalý, všichni přístavní dělníci stihli utéct do bezpečí. Nehoda mohla být mnohem vážnější, protože v blízkosti požáru se nacházely kontejnery s „nebezpečnými chemikáliemi“. To přinutilo úřady aktivovat nouzový bezpečnostní plán a evakuovat okolí.

Při nehodě nebyl nikdo zraněn, dva z dělníků však museli vyhledat lékařské ošetření kvůli utrpěnému šoku.

Reklama

Výběr článků

Načítám