Hlavní obsah

Touha po selfie na gondole skončila pro šestici koupelí ve studené vodě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na podzimní selfie z italských Benátek zřejmě nikdy nezapomene šestice asijských turistů, jejichž touha po selfie snímku během plavby v gondole byla neúměrná situaci. Ikonické plavidlo v jednu chvíli jednostranně přetížili a převrhli, takže všichni i s gondoliérem skončili ve třináctistupňové vodě.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle italské tiskové agentury ANSA se incident odehrál v kanále Rio de la Verona přímo v srdci malebného města na laguně. Kritická chvíle přišla, když se loďka přiblížila k nízkému mostu a pasažéři se rozhodli, že si pořídí společné selfie.

Gondoliér je důrazně vyzýval, aby zůstali sedět a neshromažďovali se na jednom místě. K proplutí pod můstkem totiž gondola musí učinit manévr, který vyžaduje maximálně přesné vyvážení osob i zavazadel na palubě.

Toho ale pasažéři nedbali, přičemž není jasné, zda kormidelníkovi nerozuměli, nebo nechtěli rozumět. V každém případě se stalo to, před čím gondoliér varoval.

Voda v kanále nebyla hluboká a nikdo se nezranil. Mrzutou zkušenost ale umocnilo tlusté zimní oblečení, do nějž chladná voda plně nasákla. Nedisciplinované turisty nakonec zachraňovali hasiči.

Benátské gondoly snižují kapacitu. Přetěžují je nadměrně vážící turisté

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám