Hlavní obsah

Topmodelka Němcová už chodí do schodů

Právo, Radim Kijonka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Česká topmodelka Petra Němcová (25), kterou v Thajsku vážně zranila vlna tsunami, již opustila pražskou Ústřední vojenskou nemocnici. Podle jejího otce se rychle zotavuje. O tom, jestli bude pokračovat v kariéře, se teprve sama rozhodne.

Foto: magistrát FM

Kamerový systém MP F-M

Článek

"Její zdravotní stav je čím dál lepší. Chodí už sama do schodů, ale nesmí silně našlapovat na levou nohu. Jinak je v pohodě," potvrdil její otec.

Petra Němcová, která patří mezi nejžádanější modelky na světě, je jednou ze tří Češek, které byly v Thajsku po ničivé katastrofě hospitalizovány. Přežila osm hodin ve větvích stromu.

Léčba potrvá měsíce

Podle otce ničivý útok odnesla roztříštěnou pánví, hematomem v oblasti ledvin a spoustou šrámů po celém těle. Léčbu odhaduje ještě na dva až tři měsíce. "Nyní má být v klidu a nepřetěžovat se," popsal Němec. Za dva týdny by měla začít rehabilitovat.

Potom se rozhodne o pokračování kariéry modelky. "Ještě není nic jasné. Je složité o tom mluvit. Až se dá dohromady, tak se uvidí," konstatoval otec. 

Na českou krásku se dobývali ze CNN

Z pražské nemocnice zamířila Němcová domů do Karviné minulý pátek. "Musíme poděkovat řediteli a celému personálu za výbornou péči," pochválil pražskou vojenskou nemocnici otec. Podle něj se k Petře snažili dostat v nemocnici i dva zpravodajové CNN, kteří tam proseděli dva dny.

Němcová upřesnila, že za fotografie, které poskytla americkým médiím už v thajské nemocnici, dostala dvě stě tisíc dolarů, tedy přibližně 4,6 miliónu korun. Celá částka putovala na konto dětského fondu UNICEF. S médii po tragické události nelicitovala o výši honoráře za rozhovory a fotografie. "Interview poskytla a nechala na rozhodnutí novin nebo televize, kolik na konto UNICEF přispějí," přiblížil otec.

Petra se rozhodla léčit v České republice kvůli rodině. "Abychom byli spolu a mohli ji podpořit," řekl Právu otec. Modelka se v úterý chystala k odjezdu z Karviné na horskou chatu k dědovi, aby unikla zájmu médií.

Reklama

Související témata:

Související články

Petra Němcová ještě doufá v zázrak

Česká topmodelka Petra Němcová, kterou vážně zranila v thajském letovisku Phuket vlna tsunami, stále ještě doufá, že její pohřešovaný přítel, britský fotograf...

Snímky zraněné Němcové pomohou sirotkům

Česká topmodelka Petra Němcová (25) souhlasí s tím, aby ji časopis US Weekly fotografoval na nemocničním lůžku. Získané peníze věnuje na charitativní účely....

Němcová se již brzy vrátí do ČR

Česká topmodelka Petra Němcová, která byla vážně zraněna přílivovou vlnou tsunami při dovolené na jihu Thajska, by se měla vrátit do republiky do konce týdne....

Výběr článků

Načítám