Hlavní obsah

Němcová se již brzy vrátí do ČR

Právo, Radim Kionka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká topmodelka Petra Němcová, která byla vážně zraněna přílivovou vlnou tsunami při dovolené na jihu Thajska, by se měla vrátit do republiky do konce týdne. Její rodina předpokládá, že by to mohlo být ve čtvrtek večer nebo v pátek ráno.

Foto: Romana Nitková
Článek

Právu to včera sdělil její otec Oldřich Němec s tím, že zdravotní stav dcery, která byla v Thajsku hospitalizována s vážným zraněním pánve a vnitřních orgánů, se den ode dne zlepšuje.

"Určitě je to lepší. Petra se už posadila, hýbe rukama. Vypadá to dobře. Chce to čas, aby se úplně uzdravila," řekl otec.

"Potřebuje několik týdnů, aby se dala úplně dohromady," věří rodinný přítel Marian Mrozek.

Němcovou by měl do České republiky přepravit letecký speciál. "Kdyby nebyly problémy s povolením, tak už mohla být dávno doma," podotkl kriticky k úřadům Mrozek.

Němcová by podle svého otce měla zůstat v některé pražské nemocnici. "U nás už žádnou operaci absolvovat nemusí," vyvrátil spekulace některých médií otec. V pražské nemocnici by měla znovu absolvovat důkladné rentgenové vyšetření. Na jejím případném převozu do Spojených států, kde udělala kariéru, se může dohodnout agentura, která ji zastupuje.

Mluvčí pražské motolské nemocnice Eva Jurinová ČTK řekla, že neví, ve které nemocnici bude Němcová hospitalizována. "Nikdo z našich lékařů nemá informaci o tom, že by Němcová k nám měla přijet," uvedla. Zároveň dodala, že pokud se dostaví do nemocnice v Motole, projde klasickou prohlídkou na příjmu. Lékaři ji pak vyšetří, stanoví diagnózu a rozhodnou, na které klinice bude léčena.

Pětadvacetiletá Němcová, která patří mezi nejžádanější modelky na světě, je jednou ze tří Češek, které byly v Thajsku po ničivé katastrofě hospitalizovány. Jedna z nich, devítiletá Eva Mašátová, přicestovala do vlasti v úterý a je už v domácím ošetření, třetí ženu převoz zřejmě čeká v nejbližších dnech. Němcová přežila ve větvích stromu, kam se zaklínila poté, co vlna smetla bungalov, kde pobývala na dovolené se svým přítelem, známým britským fotografem Simonem Atleem. Ten je stále nezvěstný.

Reklama

Související témata:

Související články

Petra Němcová ještě doufá v zázrak

Česká topmodelka Petra Němcová, kterou vážně zranila v thajském letovisku Phuket vlna tsunami, stále ještě doufá, že její pohřešovaný přítel, britský fotograf...

Snímky zraněné Němcové pomohou sirotkům

Česká topmodelka Petra Němcová (25) souhlasí s tím, aby ji časopis US Weekly fotografoval na nemocničním lůžku. Získané peníze věnuje na charitativní účely....

Výběr článků

Načítám