Hlavní obsah

Tony Hawk ve 48 letech zopakoval legendární trik. Prý naposledy

Novinky, Vojtěch Pospíšil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Světoznámý skateboardista Tony Hawk ve 48 letech zopakoval historii. V pondělí provedl obrat o 900 stupňů, tedy trik, který před 17 lety oficiálně zvládl jako první v historii.

Foto: Profimedia.cz

Tony Hawk

Článek

Když se loni Hawk zastavil v Praze, řekl v rozhovoru pro Novinky, že o devítistovku se chce určitě ještě někdy pokusit. Předtím ji naposledy skočil v roce 2011.

Teď na ni přišla řada při příležitosti 17. výročí prvního úspěšného pokusu, k němuž došlo na soutěži X-Games. O trik, který je považován za svatý grál skateboardingu, se tehdy pokoušel léta.

Tady je má devítistovka ve 48. Upřímný dík @Nixon_Now & @MINIUSA za to, že věřili skateboardistovi ve středním věku.

„Když jsem byl mladý, tak jsem si nemyslel, že to budu v tomhle věku ještě dělat. Ale dělám to. A budu jezdit, dokud neupadnou kolečka,“ prohlásil Hawk při pondělním pokusu.

A odhodlání na něm opravdu bylo vidět. Jeho pokusy totiž nejprve byly neúspěšné a Hawk několikrát tvrdě spadl. Ale nakonec se mu to podařilo bez pádu. Po úspěšné devítistovce ze sebe strhal chrániče a společně se svým synem Spencerem odešel. Připomněl tak, že při jeho první devítistovce v roce 1999 se jeho syn narodil.

„Spencer byl při mé první (devítistovce). Teď byl u mé poslední,“ dodal Hawk, že se jednalo o jeho poslední provedení slavného triku.

Devítistovku po Hawkovi úspěšně a oficiálně zvládlo více než 10 skateboardistů, ale provést tohle ve 48 letech? Klobouk dolů...

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám