Hlavní obsah

Tony Blair cení zuby na Simpsonovic rodinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Britský premiér Tony Blair dal na chvíli stranou starosti s Irákem a zapojil se do showbyznysu. V americkém kresleném seriálu Simpsonovi pomohl oživit postavičku, která je jeho karikaturou. Má jaksepatří vyceněný úsměv a odstávající uši. Svou účastí v seriálu chce premiér podpořit turistický ruch ve Velké Británii.

Foto: Miroslav Pejčoch

Třpytka v dětských rukou muže být i nebezpečná zbraň.

Článek

Blair, který je dlouholetým fanouškem tohoto kultovního humoristického pořadu, věnoval několik minut na natočení krátkého dialogu pro zvláštní vydání seriálu, v němž známá žlutá rodinka přijíždí na dovolenou do Británie.

Premiér propaguje Británii rád a často

"Premiér využije každé příležitosti, aby propagoval Británii a tento scénář mu umožňuje prorazit cestu turistickému průmyslu do světa," řekl mluvčí premiérova úřadu. Scénka s britským premiérem byla dlouho plánována a podle mluvčího nemá nic společného s válkou v Iráku. Američtí občané jsou nejpočetnější skupinou turistů přijíždějících do Británie, ale jejich počet letos kvůli irácké válce značně poklesl.

V kresleném humoristickém pořadu Simpsonovi vysílaném od roku 1989 tradičně vystupují celebrity jako kreslené postavičky, kterým pak propůjčují svůj hlas. Objevil se v něm například bývalý americký prezident Bill Clinton, herečka Elizabeth Taylorová nebo autorka Harryho Pottera J.K. Rowlingová.

Evropská sláva Beckhamovi v USA nestačí

Naopak nedostatečnou kvalifikaci pro účast v seriálu má kapitán anglické fotbalové reprezentace a hvězda Manchesteru United, David Beckham. I když patří k nejznámějším fotbalistům světa, je prý podle tvůrců seriálu v Americe málo známý na to, aby si v seriálu zahrál.

Manželé Victoria a David Beckhamovi jsou přitom v Británii tím nejsledovanějším párem vůbec. Anglické bulvární plátky přinášejí denně alespoň jednu zprávu z jejich života. V internetovém zpravodajství se jich objevuje i několik denně.

Reklama

Výběr článků

Načítám