Hlavní obsah

To bylo o vlásek. Převrácené nástupní schody málem zabily letištní techniky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Caxias do Sul

Jen o vlásek unikla katastrofě skupina pracovníků pozemního personálu na letišti v brazilském městě Caxias do Sul, když se těsně vedle nich převrátily nástupní schody pro pasažéry.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Tři zaměstnanci se vybavovali u těžké, volně stojící konstrukce, když se tato naklonila a vzápětí převrátila na bok. Muži hrozící nebezpečí zaregistrovali a promptně odskočili, přičemž jednoho z nich schody minuly jen o centimetry.

Situaci přes okno letištní budovy natáčel na mobilní telefon jiný pracovník vzdušného přístavu. Jeho záběry prozradily, že incident způsobilo letadlo, které opodál rolovalo ke vzletové dráze.

Šlo konkrétně o náraz vzduchu vyvolaný proudem výtokových plynů (označovaný anglickým výrazem jet blast), k němuž dochází za motory tryskových letadel při vzletu nebo před ním. Proudění vzduchu bylo tak silné, že ocelovou konstrukci nástupních schodů převrátilo jako hračku. Při incidentu naštěstí nebyl nikdo zraněn.

Žena se těžce zranila v Karlových Varech. Vystupovala z letadla, ale schody odjely

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám