Hlavní obsah

Thajští policisté vyfasovali pro boj s drzými opicemi praky. Uspávací šipky se neosvědčily

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie v thajském městě Lopburi vytvořila speciální jednotku pro boj se stále agresivnějšími makaky. Hlavní zbraní příslušníků komanda jsou praky a klece s návnadami.

Foto: Profimedia.cz

Thajský policista zasahuje v Lopburi proti makakům

Článek

Lobpuri, které leží asi 180 kilometrů severně od Bangkoku, je vyhledávaným místem pro své nádherné historické paláce a malebnou okolní krajinu. Město s 60 tisíci obyvateli je ale také nechvalně proslulé vysokým počtem opic, které volně pobíhají po ulicích a deptají kolemjdoucí.

Úřady odhadují počet primátů usídlených v zástavbě podle deníku Bangkok Post na 5700. Extrémně drzé opice napadají lidi, kradou jim potraviny i cenné věci a nedávno jedna z nich zaútočila i na motocyklistu během jízdy.

Praky jsou podle místních úřadů pro boj s opičími gangy nezbytné. Policisté kromě toho instalovali do ulic klece s návnadou, aby makaky odchytávali. Hned během prvních dní činnosti nové policejní skupiny se podařilo takto zajistit dvacet primátů.

Obyvatelé Lopburi reagovali na rozhodnutí úřadů z minulého měsíce, zejména na nasazení praků, pozitivně. Dříve strážci pořádku používali uspávací šipky, ty se prý ale moc neosvědčily. Opice totiž po zásahu kolabovaly až po několika minutách, takže se jim často dařilo uprchnout, a to i přes střechy domů.

Nový plán počítá s tím, že po odchycení budou makakové vyšetřeni na veterinární klinice. Kam budou putovat poté, není zatím jasné. Radnice usiluje o trvalejší řešení, například o umisťování opic do zoologických zahrad.

Drzý makak v Thajsku sejmul na ulici motocyklistu během jízdy

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám