Hlavní obsah

Terapeutická koza se našla, už zase rozveseluje zarmoucenou krávu

Novinky, tcs

Existují velké a malé příběhy. Ty druhé leckdy dokážou zahřát u srdce více než ty, které hýbají světovým děním. Příběh krávy jménem Bunter a kozy Peaches je o zvířatech a poutech, která si mezi sebou dokážou vytvořit, a o lidech, kterým tato pouta nejsou lhostejná.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Maungaturoto je malé městečko na Severním ostrově, druhém největším ostrově Nového Zélandu. Právě tam se v místním hotelu s jednoduchým jménem Maungaturoto Hotel začal minulý rok neobyčejný příběh odvíjet.

Majitel totiž choval jako své mazlíčky dvě krávy jménem Bunter a Rosie. Krávy si mezi sebou vytvořily silné pouto, minulý podzim však Rosie uhynula. „Poté, co Rosie odešla, Bunter se dostala do hlubokých depresí,“ uvedla pro novozélandský server Newshub, který o události tento týden informoval, Joe Robinová, pracovnice hotelu, jež měla zvířata na starosti.

Zármutek Bunter předčil veškeré obavy její pečovatelky. Kráva odmítala jíst a pomalu chřadla. Robinová se jí rozhodla pomoci kozou. „Slyšeli jsme, že kozy jsou výborná terapeutická zvířata, a našla se jedna paní, která nám kozu chtěla darovat,“ uvedla žena.

Kozy přitahuje víc úsměv než zamračená tvář, zjistili vědci

Koktejl

A tak do výběhu umístěného vedle hotelu přibyla koza jménem Peaches. Její terapeutické účinky se brzy dostavily. Bunter byla šťastná, že má vedle sebe živého tvora, a opět dostala chuť do života i k jídlu. Jejich štěstí však vydrželo sotva měsíc.

Příběh má šťastný konec

V prosinci totiž kozu kdosi ukradl. „Jednu sobotu mi volali, že kdosi ukradl Peaches. Přitom byla přivázaná,“ uvedla Robinová s tím, že zloděj přestříhal plot a přeřízl koze obojek. „Když jsem přijel, Bunter pobíhala kolem, jako by svou kamarádku hledala,“ svěřila se žena.

Máme tu živý betlém, psala policie. U silnice objevila velblouda, krávu a oslíka

Koktejl

Bunter zarmoucená ze ztráty své druhé společnice opět přestala jíst a trápila se žalem. Vedení hotelu vypsalo odměnu za nalezení či vrácení kozy. „I kdyby ji dotyčný měl někde uvázat a napsat nám, kde si ji můžeme vyzvednout,“ prosila Robinová.

Lidé z hotelu se už pomalu začali loučit i s krávou, jejíž stav se den ode dne zhoršoval. Těsně před Vánocemi však v případu nastal zvrat. Kdosi kozu zahlédl v cizím stádu. Byla snadno k poznání. „Stála poněkud mimo a narozdíl od zbytku byla celá bílá,“ uvedla Robinová.

Do případu se zapojila i policie a den před Štědrým dnem se koza vrátila ke své kamarádce. Policie po dohodě s Robinovou nevznesla žádná obvinění. „Ani kráva proti tomu nic nenamítá,“ dodala policie ve svém žertovném prohlášení na svém facebookovém účtu. Bunter totiž stačí, že po opětovném shledání našla už podruhé radost ze života.

Reklama

Výběr článků

Načítám