Hlavní obsah

Telefonující indický strojvůdce vykolejil vlak. V hovoru ještě chvíli pokračoval

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zírání do mobilního telefonu pohltilo indického strojvůdce natolik, že po příchodu do kabiny hodil batoh na rychlostní páku a vlak se neplánovaně rozjel. Když o pár okamžiků později vykolejil, mladík si dal ještě pořádně na čas, než probíhající videohovor ukončil. Šokující záběry z bezpečnostní kamery zveřejnila agentura AP s tím, že při incidentu z 26. září byla ve městě Mathura v indickém státě Uttarpradéš zraněna jedna žena.

Strojvedoucí omylem hodil batoh na rychlostní páku a vykolejil vlak, dál se věnoval mobiluVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Záběry začínají ve chvíli, kdy vlak podle všeho řízeně zastaví a z kabiny odchází muž v bílé košili. Toho střídá druhý muž v modrém tričku, který je zjevně zcela zabrán do probíhajícího videohovoru na svém mobilním telefonu. Nesoustředěně hází batoh na ovládací panel, kde se nachází i rychlostní páka. Vlak nabírá rychlost, dveře kabiny se otevírají.

Překvapený muž, později identifikovaný jako mladík jménem Sačin, se chopí ovládacího panelu a zatáhne za brzdu, ale stále nepouští telefon a pokračuje v hovoru. Když vlak sjede z nástupiště, trvá strojvedoucímu ještě několik sekund, než konečně hovor ukončí.

Vedení železniční společnosti Tej Prakash Agrawal oznámilo, že v souvislosti s incidentem zatím suspendovalo pět lidí. Úřady mimo jiné prověřují možnost, že Sačin, který si údajně šel do kabiny pro klíče, byl opilý. Dotyčný mladík nicméně z incidentu viní předchozího strojvůdce s tím, že neměl nechávat motor zapnutý, poznamenal web India Today.

Ind se přes 20 let soudil o šest korun. Teď konečně vyhrál

Koktejl

Železničářům ujel vlak se stovkami lidí

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám