Hlavní obsah

Tanečník Yemi rozjel vlastní byznys

Novinky, Helena Vacková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Dlouhou dobu byl sám, což bylo lidem asi trochu podezřelé. V poslední době si bulvár začal pohrávat s myšlenkou, zda tanečník tmavé pleti Yemi A. D. (21) náhodou nemá pletky s Ivetou Bartošovou (36).

Foto: LSM

Letní soustředění mládeže

Článek

"To je blbost. Je to úplně scestné!" rozčiluje se Yemi nad otázkou, jestli to je pravda. "Tohle je věčná tahanice. Ani bych se nedivil, kdyby napsali, že jsem se zabouchl do zebry ze zoologické zahrady," kroutí hlavou nad řečmi tanečník. Yemi a taneční skupina JAD jsou v každém případě pro Ivetu velmi důležití.  Yemi se podílí na jejích projektech i jako choreograf. Přestože tvrdí, že Iveta je náročná, protože chce mít maximální servis, zdá se, že zatím jim to dohromady celkem klape.

Pauza po třech týdnech

Vztah s Bartošovou tedy Yemi vyloučil. Sám ale není. Už delší dobu chodí s brněnskou zpěvačkou, která si říká Dashiki. "Teď je zrovna doma a spí," rozzáří se při zmínce o přítelkyni tanečník.

Přestože říká, že nerad nechává lidi nahlédnout do svého soukromí, něco přece prozradil. S dvacetiletou Dashiki bydlí v jeho pražském bytě. Ale vždycky po třech týdnech společného soužití si dávají od sebe pauzu.

"Je to o tom, že Dáša jezdí za rodinou do Brna, a taky se potom na sebe víc těšíme." Na co si Yemi stále asi nezvykl, je to, že často nemůže najít věci na svém místě. Třeba šampon na vlasy nebo zrcadlo. "Je totiž přenosné, a když si ho Dashiki vezme do ložnice, kde se češe, už ho nevrátí do koupelny, ale položí za postel."

Yemi si v takových okamžicích trochu zanadává, ale pomalu si na společnou domácnost zvyká. Už si i rozdělili, kdo má doma co na starosti.

On například vaří a ona potom umývá nádobí. To by  Yemi nikdy nedělal, protože to je jedna z činností, kterou opravdu nesnáší. "Jednou si do bytu pověsím velkou ceduli, kde bude napsáno: Nemyju nádobí. To aby všichni, co přijdou na návštěvu, věděli, že si to musí uklidit sami," vzkazuje v žertu všem svým známým.

Dopis pro radost

Ještě před rokem Yemi tvrdil, že si nesedne na zadek před každou ženskou, a spíše než klady viděl na opačném pohlaví jenom samé nedostatky. Za odpuzující dodnes považuje například to, když má dívka přetáhnutou rtěnku několik milimetrů nad rtem, nebo jsou pro něj nepřitažlivé dámy s neupravenými, mastnými vlasy.

Proto jsem se neubránila otázce, jak náročný je na svou přítelkyni. "Ona je zdravě přidrzlá a nemá problémy se sebevědomím. Ale zároveň se udržuje. Vždycky vypadá dobře," pochvaluje si svůj protějšek a přiznává, že jediné, do čeho jí mluví, je oblékání. To proto, aby nevypadali každý jinak, když jdou někam společně. "Myslím si, že to je taková tradice. Aby jeden neměl tenisky a druhý lodičky. Chci, abychom byli na úrovni, protože lidi to očekávají."

Na Dashiki se Yemimu nejvíce líbí šikmo střižená béžová sukně pod kolena a top ve stejné barvě. Sám jí komplet vybíral a platil. "Ona ví, že se mi v tom líbí. A když mi chce udělat radost, obleče si to." A pokud ji chce potěšit on, tak když se doma pouze míjejí, napíše jí dopis na stůl. Na milostné fráze si ale moc nepotrpí. Vzkaz je většinou o tom, co bude ve dne dělat, kam mu může Dashiki zavolat a že jí přeje hezký den.

Kdo ho vyšoupl z Esa?

Společných chvil si Yemi s přítelkyní moc neužije. Jak neustále opakuje, práce se na něho jenom valí. A přestože ještě v létě uvažoval, že by na nějaký čas zkusil štěstí jako model pro reklamní kosmetické kampaně v Americe, kam každý rok létá na taneční kursy, po měsíci se vrátil a rozjíždí  vlastní byznys v Čechách.

Zůstat za velkou louží chtěl hlavně proto, že se zklamal v lidech, se kterými spolupracoval na hudebním pořadu Eso. "Někdy se stane, že člověk narazí, jak se říká, na vola. A to se mi přihodilo právě v televizi," stěžuje si.

A pak začne otevřeně vyprávět o některých zákulisních manévrech, které ho nakonec utvrdily, že nejlepší řešení pro něj bude odejít. "Když jsem byl v Esu, lidi ze štábu házeli špínu na ty, co tam účinkovali přede mnou. Ale jenom za jejich zády. Trochu mě to zaskočilo, ale bral jsem to. V duchu jsem si říkal, co asi budou vykládat o mně, až skončím," rozebírá Yemi po dvou letech moderování hudební hitparády vztahy s bývalými kolegy. ¨

Jenomže poslední rok, jak tvrdí, začali dělat naschvály i jemu. "Třeba jsem optimisticky spustil: Jó, lidičky, a teď se podívejte na tenhle hit! Když jsem myslel, že už mě kamera nezabírá, sklesle jsem si oddychl. Jenomže oni to tam nechali a pustili do vysílání." To už bylo moc. Navíc se prý stále častěji stávalo, že na něj křičeli a sprostě nadávali.

Došlo to tak daleko, že vždy po natáčení byl vystresovaný, nemohl mluvit s lidmi a nejraději se uzavíral sám do sebe. A dva dny před tím, než měl jet znova na Barrandov, se mu zvyšoval tlak a byl nervózní, co se bude opět dít. Výpověď sám nechtěl dávat. "Říkal jsem si, že to dokážu."

Odreagováním a únikem o prázdninách, kdy se netočí, pro něj měla být Amerika. "Myslel jsem si, že to tak možná bude lepší. Že po návratu to bude jinak. Ale v Americe se mi to všechno rozleželo, a když jsem se vrátil, domluvil jsem se s šéfredaktorem, že smlouvu už neobnovíme."

Dnes, s odstupem času, se už na to Yemi dívá trochu jinak. Říká, že na televizi Nova nedá dopustit. Za moderování v Esu je vděčný, prý to pro něj byla zkušenost, která mu kromě špatných zážitků přinesla i hodně pozitivních věcí. Například získal spousty nových přátel a také zjistil, že raději než jako podřízený bude sám sobě vlastním šéfem.

Rady pro krásu

Od Nového roku se Yemi nezastaví. Svůj byznys rozjel i s uměleckou společností JAD Company, která mimo jiné zajišťuje pro různé akce například tanečníky nebo pyrotechniku.

Také se před nedávnem chopil učitelského žezla a pro nově založený Kurs životního stylu 3. tisíciletí Pretia, který je určen všem, kteří chtějí vylepšit svou image, bude společně s našimi předními stylisty - Danielem Procházkou, Zdeňkem Fenclem a dalšími odborníky - dávat ženám rady, jak se stát krásnými.

"Já jsem tam přes ladný pohyb a fyzičku vůbec. Ale chci si s ženami i povídat, abych měl šanci jim poradit," nastiňuje své plány Yemi. Tvrdí totiž, že většina dam má anomálie páteře, například svalově staženou jednu polovinu zad. Tím pádem jsou křivé nebo mají jedno rameno výš než druhé. "Jsou to civilizační choroby, které vznikají stereotypními pohyby," vysvětluje. "A tohle všechno chci s nimi rozebrat a poradit jim, jak správně cvičit a relaxovat.

"Radám ale bude předcházet prozkoumání ženského těla. Tím Yemi myslí to, že se dotyčná před ním projde v elastickém oblečení, a pak mu musí dovolit, aby si na ni sáhl. "Jenom ale do oblasti pasu a boků, abych zjistil, jestli mají například povolené svaly nebo tukové vrstvy."

A jaká je jeho rada pro to, aby žena byla stále fit? "Protáhnout si každé ráno nebo večer před spaním svaly, které jsou po dni nejvíce namožené. Výborná jsou i dechová cvičení," říká už duchem nepřítomný Yemi, protože se právě podíval na telefon a zjistil, kolik zmeškaných hovorů a zpráv mu během našeho rozhovoru přibylo.

Reklama

Výběr článků

Načítám