Hlavní obsah

Támhle je koš, řekla loterijní společnost sázejícímu. Tiket osm miliard nevyhrál, zveřejněná čísla byla chybná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O neštěstí ve štěstí může mluvit sázkař z Washingtonu, který se radoval z výhry jackpotu ve výši 340 milionů dolarů (8 miliard Kč). Loterijní společnost mu ale sdělila, že se dopustila chyby a zveřejnila na internetu chybná čísla.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

John Cheeks je notorický hráč a jako vždy zaškrtal ve dvou sloupcích čísla podle data narození členů své rodiny – pět čísel od 1 do 69 a jedno dodatkové číslo od 1 do 26. 

Sázenku podal a dál o tom moc nepřemýšlel a večerní přímý přenos losování propásl, informoval list The New York Post.

Až následující den si sázenku podanou za šest dolarů (142 Kč) porovnal s údaji na internetu a překvapením se mu téměř zastavil dech. Rázem se stal milionářem, a finanční starosti jsou tedy jednou provždy pryč, myslel si.

Zavolal ihned kamarádovi, který mu poradil, aby si internetovou stránku vyfotografoval. „To jsem také udělal a šel jsem spát s pocitem, že jsem se stal prvním milionářem roku,“ řekl John.

Když si tři dny nato porovnal sázenku s internetovou stránkou loterijní společnosti znova, přišel šok. Čísla, která měl na tiketu, z webu zmizela a objevila se tam úplně jiná.

Zmatený a současně zoufalý hráč zamířil do první kanceláře s loterijním terminálem, aby si nechal sázenku zkontrolovat. Tam mu řekli, že žádné z jím tipovaných čísel nesouhlasí s těmi, která byla skutečně vylosována v živém vysílání.

Nechtěl uvěřit, načež zašel do jiné sázkové kanceláře, kde se ale dozvěděl totéž. „Hele, tento tiket je k ničemu. Můžete jej rovnou hodit do koše. Támhle jeden stojí,“ citoval John pracovníka pobočky.

Francouzka přišla v padesáti o práci a krátce nato vyhrála v loterii 2,7 miliardy

Koktejl

Loterijní společnost se později veřejně omluvila za chybu, která vedla k tomu, že na její internetové stránce „visela“ chybná výherní čísla po dobu šesti hodin. Prý za to mohla najatá reklamní agentura.

Po měsíci jackpot skutečně padl

Zklamaný hráč to ale nevzdal a sázenku dal do bezpečnostní schránky v bance. Hořkou zkušenost prožil už loni a nyní prozradil, že sázkařskou společnost zažaloval. Se svým právníkem doufá, že si vymůže alespoň nějakou kompenzaci.

„I když se stala chyba, vyvstává otázka, co s tím teď uděláte,“ uvedl advokát. Argument má. Všichni sázející, kteří si stihli vyzvednout výhry ještě před nápravou chyby, si totiž peníze smí ponechat. Šlo o výhry v rozmezí od čtyř do 200 dolarů (94 až 4720 Kč).

Anketa

Jak by se podle vás v tomto případě měla zachovat sázková společnost?
Vyplatit plnou výhru
16,8 %
Vyplatit alespoň nějakou kompenzaci
79 %
Nevyplácet nic
4,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 13409 čtenářů.

Měsíc po neblahé zkušenosti Johna Cheekse jackpot skutečně padl. Mezitím se vyšplhal na téměř 755 milionů dolarů (17,8 mld. Kč) a vyhrál jej jediný sázející. Čísla 7, 15, 23, 32, 40 a dodatkové číslo 2, která přinesla dočasný pocit štěstí panu Johnovi, prý ale výherní nebyla.

Krátce před Valentýnem se rozešel s přítelkyní, tři dny poté vyhrál skoro 24 milionů

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám