Hlavní obsah

Takhle jste komiks ještě nečetli

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jestli patříte mezi příznivce komiksových příběhů, nadchla by vás nejspíš vítězná video projekce Festivalu Vzáří. Týmy soutěžící se svými videomappingovými projekty v průběhu posledního festivalového dne nesčetněkrát přetvořily budovu bývalé Občanské besedy v Olomouci.

Komiks na fasádě olomouckého domuVideo: Archiv Festivalu Vzáří

 
Článek

Soutěž ve videomappingu vyhrál tým s názvem Zombie Killaz se svým komiksem Aktaión podle Ovidia. Ten diváky vtáhl do děje svojí plastičností i precizním provedením. Fasáda historické budovy v centru Olomouce se na několik minut proměnila v hororovou kulisu s tratolišti krve a hrůznými výjevy obřích rozměrů.

Velikost a 3D provedení příběhu dodávaly slovům a větám komiksových hrdinů větší důraz. Zážitek umocňoval zvukový doprovod. Skoro se zdálo, jako by děj byl skutečný. Kromě tohoto komiksu zhlédli diváci ještě další — nazvaný Signál.

Na odbornou porotu zapůsobila také sobotní projekce inspirovaná čokoládou. Ta budovu bývalé Občanské besedy postupně nabobtnávala, aby jí následně nechala vizuálně explodovat. Dům se pak ale postupně „nalil“ zpět na původní místo a promítací show mohla pokračovat.

Tematický mapping inspirovaný čokoládouVideo: Archiv Festivalu Vzáří

Promítaná díla nehodnotila jen odborná porota, ke slovu se dostali také diváci. Jejich ocenění získala působivá komentovaná projekce ke 440. výročí založení Univerzity Palackého.

Anketa

Sledovali jste už někdy videomapping naživo?
Ano
12,1 %
Více než jednou
2,4 %
Ne
85,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2502 čtenářů.

Reklama

Související články

Olomoucké náměstí propadlo iluzi

V pátek večer unikli diváci na Dolním náměstí v Olomouci do světa iluze a klamu. Na jedné z budov tady totiž proběhla videomappingová show k příležitosti...

Výběr článků

Načítám