Hlavní obsah

Tajná zpověď princezny Diany byla odhalena

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Americká televizní stanice NBC ve čtvrtek odvysílala první část dvoudílného pořadu sestaveného z tajných nahrávek, které princezna Diana pořídila v letech 1992-1993 v Kensingtonském paláci. Magnetofonové pásky v době sedmi hodin odhalují Dianiny nejskrytější myšlenky z hloubi její zraněné duše.

Foto: Pavel Čempěl

Nová sportovní hala v Bohumíně s umělou trávou páté generace.

Článek

Lady Diana se necítila být schopna zhostit se role člena královské rodiny. Lidé v ní chtěli vidět "vílu, která vše promění ve zlato, jakmile se k nim přiblíží", vyprávěla princezna, která tragicky zahynula v roce 1997 při automobilové nehodě v Paříži.

Potýkala se s bulimíí

Prostřednictvím záznamu přiznala, že od roku 1986 bojovala s bulimií. Tehdy se jí udělalo špatně na cestě do Kanady, kam jela s princem Charlesem. Oficiálně byl její stav označen za náhlou únavu.

"Manžel mi pak řekl, že jsem mohla zkolabovat diskrétně za dveřmi," řekla princezna. "Vše mě to velice narušilo, uvnitř jsem věděla, že se mnou není něco v pořádku, ale byla jsem tak nedospělá."

Pokusila se o sebevraždu

Diana se dále svěřila, že v roce 1982 poprvé vážně pomyslela na sebevraždu a dokonce se o ní pokusila. Deprimovaná vývojem manželství, které princeznu neuspokojovalo, se ve třetím měsíci těhotenství neúspěšně pokoušela vzít si život.

"Řekla jsem mu (Charlesovi), že jsem bezradná... Odpověděl mi ´Nebudu tě poslouchat. Pořád mi opakuješ to samé. Jdu si zajezdit na koni´."

"Vrhla jsem se ze schodů, přestože jsem věděla, že nosím dítě. Královna hned přiběhla a byla rozčílená. Věděla jsem, že potratím, zatímco Charles byl na koních. Když se vrátil, tvářil se, jako by se nic nestalo."

Dianiny nahrávky již posloužily jako podklad pro knižní publikaci Andrewa Mortona. Dílo nese název Dianin pravdivý příběh.

Reklama

Související témata:

Související články

V Británii se vyšetřuje smrt princezny Diany

Koroner Michael Burgess v úterý zahájil a vzápětí asi na 15 měsíců odročil vyšetřování příčin smrti bývalé manželky následníka trůnu princezny Diany. Ve stejný...

Diana nezemřela těhotná, tvrdí koroner

Princezna Diana prý nebyla v době své smrti těhotná. Prohlásil to koroner John Burton, který byl u ohledání těla po záhadné nehodě v roce 1997,...

Výběr článků

Načítám