Hlavní obsah

Tajemný dobrák daroval bezdomovcům stírací los a změnil jim životy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyři bezdomovci ve francouzském přístavním městě Brest vyhráli 50 tisíc eur (téměř 1,4 milionu korun) díky darovanému stíracímu losu za jedno euro. Mladým lidem bez stálého přístřeší ho dal zákazník trafiky, před níž žebrali, informovala loterijní společnost Française des Jeux (FDJ).

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Šťastní výherci při návštěvě pobočky loterijní společnosti uvedli, že si výhru rozdělí rovným dílem, a na každého tak připadne částka 12 500 eur. Podle místních médií jde o tři muže a jednu ženu, ale FDJ to oficiálně nepotvrdila.

Výherce miliardového jackpotu se přihlásil za pět minut dvanáct

Koktejl

„Nevědí, jak mají s tak velkou sumou naložit, ale každopádně je může přivést k novému životu,“ napsala společnost. ”Byli radostí bez sebe, pomůže jim to opět začít znovu,” citovala agentura AFP majitele trafiky.

Podle trafikanta jeho zákazníci lidem bez domova běžně dávají minci, cigaretu nebo los. V obchodě se proslýchá, že šťastný los dala bezdomovcům jedna zákaznice. Její totožnost však není známa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám