Hlavní obsah

Sylvester Stallone se raději než filmu věnuje malování

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

Herec Sylvester Stallone (63) upřednostňuje plátno malířské před tím filmovým. Říká, že ve svých obrazech může své představy realizovat lépe než ve filmu.

Článek

Herec, který proslul jako filmový Rocky Balboa či Rambo, je také úspěšným malířem. Svá díla nedávno vystavoval v galerii Art Basel Miami Beach. Nechal se slyšet, že filmy jen málokdy odpovídají původním očekáváním, a to především kvůli nárokům produkce.

"Výroba filmu závisí na vizi tří až čtyř set lidí, kteří jej realizují. Proto dochází k velkým kompromisům," tvrdí známý svalovec.

"Možná právě proto je toho tolik ‚ztraceno v překladu'. Takže když jste u konce, zůstane možná takových čtyřicet procent toho, co jste si původně představovali. Někdy je problém v penězích, nebo v herci, který roli správně neinterpretuje. Anebo jeden den není ve formě režisér a natáčení jde mimo pointu," vysvětluje hrdina filmové série Rambo a dodává:

"Zato malování je vším co dělá člověk sám. Buď jde do výšin, nebo ztroskotá. Není nikdo jiný, jen jediná osoba, kterou můžete vinit."

Stallone zároveň naznačil, že mnoho z jeho uměleckých děl vzniklo, když měl špatnou náladu. "Zjišťuji, že čím je člověk nešťastnější, čím je zmatenější, tím lepší díla tvoří. Něco jako šťastné umění pro mě, zdá se, nefunguje," přiznává herec, který prodělává nečekaný umělecký přerod.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám