Hlavní obsah

Švýcarka hledá spolubydlícího. Za stovky franků má bydlet ve stanu na balkoně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nákladné bydlení neřeší lidé pouze v Česku, ale například i ve Švýcarsku. Obyvatelka Curychu, známá pouze coby Sandra, se proto rozhodla, že si najde spolubydlícího. Na tom by nebylo asi nic zvláštního, kdyby se potenciální nájemník neměl nastěhovat do stanu na balkoně, za který chce 27letá žena 500 franků, což je skoro 12 tisíc korun.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Žena svou nabídku zveřejnila v lednu a láká v ní na společné bydlení a možnost užít si výhledy na hvězdnou oblohu. Stan, který je kapacitně určen pro dvě osoby, Švýcarka nabízí, aby prý pomohla najít bydlení někomu, kdo má problém dát v drahém Curychu dohromady celý nájem, píše švýcarská mutace serveru The Local.

„Ráda bych s někým bydlela a trochu zredukovala výši mého nájmu,“ okomentovala neobvyklou nabídku žena. „Proto jsem přišla s myšlenkou stanu. Ve městě je situace pro ty, kteří si chtějí najít byt, velmi složitá. Narazit na místnost za dobré peníze je prakticky nemožné,“ doplnila Sandra.

Potenciální nájemník bude moct samozřejmě využívat i další prostory bytu, jako jsou kuchyň, obývací pokoj či koupelna. „Je mi jasné, že najít nájemníka v zimě bude náročné, protože balkon není krytý. Jsem v pohodě s tím, že se někdo nastěhuje až na jaře,“ uvedla žena.

Ozývají se hlavně studenti

Jakkoli se může zdát nabídka na spolubydlení bizarní, žena už prý obdržela několik kladných reakcí. „Většinou jde o studenty, kteří ten nápad považují za skvělý. Je to pro ně něco odlišného,“ dodala pro švýcarský server 20 Minutes.

Podle curyšské asociace nájemníků je nezvyklá nabídka důkazem toho, jak vysoko stouply nájmy ve městě. „Fakt, že někdo za stan na balkoně požaduje 500 franků, je šokujícím výsledkem růstu nájmů,“ uvedl za asociaci Walter Angst.

Podle právníků neexistuje žádný zákon, který by navíc něco takového zakazoval. Musejí být jen dodržena všechna standardní opatření týkající se například požární bezpečnosti a podobně.

Švýcarský hotel dává spaní pod širákem nový význam

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám