Hlavní obsah

Svatba ve znamení rocku na vizovickém festivalu

Právo, Aleš Fuksa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vizovice

Před pěti lety se poznali na největším východoevropském rockovém festivalu ve Vizovicích. Před čtyřmi lety na stejné akci počali svou dcerku Aničku. Dne 12. července 2012 si na pódiu vizovického Masters of Rock řekli své „Ano“. Před svědky a asi dvaceti tisíci rockery v areálu vizovické likérky R. Jelínek, kde zrovna začal další čtyřdenní hudební maratón.

Svatba na vizovickém Masters of RockVideo: Aleš Fuksa, Právo

 
Článek

K areálu, kde se konal Masters of Rock, přivezl nastávající novomanžele, šestadvacetiletou Lenku Vývodovou z Tučap na Slovácku a čtyřiačtyřicetiletého Vladana Býmu z Březnice u Zlína kočár tažený koňmi.

Dvojice poté musela projít dvacetitisícovým davem směrem k pódiu, kde je už čekala oddávající, místostarostka Vizovic Zuzana Štalmachová. „Tento obřad je pro mne velmi netradiční, mám za sebou spoustu svateb, ale dnes to je zcela jedinečné. A zároveň příjemné. Lidé pod pódiem jsou naprosto pohodoví,“ uvedla  Štalmachová.

Mnozí fanoušci rockové muziky v prvních okamžicích nevěřili, že se před jejich zraky na pódiu koná opravdová svatba. Po chvíli ale obrátili a v závěru obřadu při ženichově i nevěstině „Ano“ spustili nebývalé ovace při skandování „Hardrock halleluja“, podle názvu písně kapely Lordi.

„Bylo to super. Čekala jsem sice míň lidí, ale je to dobrý. Vždycky jsme chtěli mít velkou svatbu,“ pousmála se šestadvacetiletá nevěsta. „Bylo to prima, všichni se chovali slušně, organizace zvládnutá dokonale,“ dodal novomanžel.

Jubilejní desátý ročník Masters of Rock se koná od čtvrtku do neděle. Podle organizátorů si jej nenechá ujít pětadvacet tisíc fanoušků rockové hudby. Během čtyř dnů se na jeho pódiích vystřídá sedmdesát kapel ze třinácti zemí světa. Největšími hvězdami jsou finští Nightwish.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám