Hlavní obsah

Surfaři v Rio de Janeiru hazardují se životem v obřích vlnách

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rio de Janeiro

Obrovské vlny, některé z nich až 3,6 metru vysoké, přilákaly ve středu na pláže v Rio de Janeiru bláznivé surfaře. Zimní období, kterým právě Brazílie prochází, totiž přineslo neobvykle chladné počasí a silné deště a vítr, který rozbouřil moře.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Surfaři v Rio de Janeiru hazardují se životem v obřích vlnáchVideo: Reuters

 
Článek

Pouliční uklízeči museli z chodníků zametat písek, který obvykle zdobí pláže Copacabany, a pobřežní hlídka musela zdvojnásobit dohled nad surfaři, kteří se bez uvážení vrhli do velkých vln. Všichni ostatní se raději dívali na rozbouřené moře z úctyhodné vzdálenosti.

Turisté, kteří toužili spíše po slunných dnech, si působivé vlny z terasy s výhledem na pláž Ipanema se zájmem fotili. Například obchodník Rui Silveira, který se vydal do Ria de Janeira na výlet, popsal moře jako děsivé, ale krásné na pohled.

„Je to nádherné a strašidelné zároveň. Je to přírodní fenomén,“ řekl agentuře Reuters Silveira zatímco si rozbouřené moře fotil.

Surfování ve zdejších vlnách je hazard se životem

Ne všichni milovníci sportu na prknech se však bezhlavě vydali do vln. Někteří, jako například Andre Sanchez a jeho přátelé, ze strachu o život raději vyrazili domů. „Vlny jsou dnes obzvlášť velké. Písečná část pláže tu dokonce zmizela pod vodou. Surfovat tady je sebevražedné,“ řekl mladý surfař.

Podle předpovědí by počasí mělo do konce následujícího víkendu setrvat chladné a deštivé, poté by měly vlny postupně opadat. Do té doby však na plážích zůstanou výstražné cedule s nápisy, že vstup do vody je riskantní, uvedla agentura Reuters.

Reklama

Výběr článků

Načítám