Hlavní obsah

Surfaře vyhnala z vody dvojice rozzuřených lachtanů

Když jeden z havajských surfařů minulý pátek při sjíždění vln na Novém Zélandu ucítil, že se mu něco otřelo o nohu, myslel si, že šlo o žraloka. Byla to však dvojice nahněvaných lachtanů, která si chránila své teritorium. Ploutvonožci oba muže z vody nakonec vyhnali, informoval deník Daily Mail.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Útok lachtanůVideo: AP

 
Článek

Albee Layer a Kain Daily přijeli na Nový Zéland za surfováním, při své oblíbené aktivitě však zažili neočekávanou událost.

„Seděl jsem na prkně a čekal na vlnu, když se rázem objevil velký tmavý obrys a otřel se mi o nohu. Docela mě to vylekalo. Zakřičel jsem, že je tam žralok!“ svěřil se deníku Layer.

Událost brali s humorem

„Žralok to ale nebyl, byla to dvojice lachtanů, kterým se zjevně nelíbilo, že surfujeme na jejich území. Jeden z nich se svezl na vlně a směřoval přímo ke mně. Měl při tom otevřenou tlamu dokořán,“ popisoval zpětně danou událost s humorem.

„Přísahám bohu, že si jeden přišel pro Kaina a druhý pro mě. Neustále nás naháněli, museli jsme se bránit prknem, zatímco jsme prchali z vody ven,“ řekl.

Naháněli je i na souši

Jak ale záběry ukazují, neodbytných lachtanů se nezbavili ani na souši. „Ukázalo se, že dokáží vyvinout rychlost přes 20 kilometrů za hodinu. Jednoduše za námi běželi i na pláži,“ dodal nevěřícně.

Video zaznamenalo obrovský úspěch a za poslední týden jej zhlédly milióny lidí po celém světě.

Reklama

Výběr článků

Načítám