Hlavní obsah

Šunku od diváka krotitel medvědovi sebral, šelma se na něj vrhla

Novinky, Jakub Štěpánek

V čínském městě Pchu-jang se návštěvníci cirkusu stali svědky nepříjemné události. Místní média poskytla děsivě vyhlížející video, na kterém se 200 kilogramů vážící medvěd baribal vrhl na svého krotitele.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Dvoumetrákový medvěd napadl během představení v čínském cirkuse krotiteleVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Na záběrech je vidět, jak medvěd povalil krotitele Li Ťüna na zem a zakousl se mu do oblečení. Duchapřítomní pracovníci cirkusu okamžitě přispěchali muži na pomoc a několika údery holí se snažili medvěda odtrhnout.

Z výpovědí očitých svědků se zdá, že jeden z návštěvníků hodil do manéže kousek šunky. Krotitel ovšem plátek masa sebral dřív, než se k němu medvěd dostal. Rozzuřená šelma se nechtěla pamlsku vzdát a zaútočila.

Medvěd se projel na popelářském voze

Koktejl

„Cvičená zvířata nemají zuby, již od útlého věku jim je brousíme, abychom tak minimalizovali riziko nehod,” uvedl Li Ťün, který vyvázl jen se škrábanci na rukou.

Medvěd byl očkován, dalšího lékařského zásahu tedy nebylo potřeba. Li Ťün je zkušený krotitel, s medvědem vystupuje několik let. „Přál bych si, aby diváci neházeli vystupujícím zvířatům pamlsky během představení, nikdy nevíte, co zvíře udělá,” dodal. Činnost cirkusu byla po incidentu pozastavena, informovala agentura AP.

Reklama

Výběr článků

Načítám