Hlavní obsah

Studentovi se podařilo za korunu nakoupit jídlo v hodnotě dvaceti tisíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šestnáctiletý Jordan Cox z Velké Británie sbíral tři týdny kupóny na slevy a před Vánocemi vyrazil do supermarketu, aby tam za ně nabral potraviny. Podařilo se mu tak naplnit košíky s jídlem v hodnotě šesti set liber – asi dvaceti tisíc korun. On ale zaplatil jen čtyři pence, něco málo přes korunu. Nic z toho si však pro sebe nenechal. Celý náklad odvezl charitě, která daruje jídlo nejchudším britským rodinám.

Foto: Profimedia.cz

Jordan Cox s různými kupóny

Článek

Jordan musel projít stovky letáků a časopisů a surfovat desítky hodin na internetu, aby nasbíral 470 různých slevových a dárkových letáků. S nimi se mu podařilo naplnit po vrch tři nákupní vozíky – jídlem a prostředky do domácnosti. Na účtence za pokladnou měl v součtu 572,16 libry, ale po započtení kupónů po něm chtěla pokladní jen čtyři pence.

„Četl jsem si článek, v němž psali, že tisíce britských rodin nemají na Vánoce jídlo, protože nemají žádné peníze. Rozhodl jsem se, že jim chci pomoct, a také jsem chtěl dokázat, že je možné nakoupit velmi levně, když víte, jak na to,“ svěřil se teenager z Brentwoodu v hrabství Essex při rozhovoru pro deník The Telegraph.

Projekt zahájil 1. prosince a za tři týdny se mu podařilo nashromáždit 470 slevových kupónů. Ve vozících měl krom jiného dvě stě balíčků sušenek a šedesát balení másla.

„Mé srdce bušilo a adrenalin mnou jen koloval, když jsem přišel k pokladně. Tolik se toho mohlo pokazit. Některé kupóny už nemusely platit nebo mohly být platné za jiných podmínek,“ dodal šestnáctiletý Jordan.

Reklama

Výběr článků

Načítám