Hlavní obsah

Strávil na moři měsíc jen na kečupu, od jeho výrobce dostane novou loď

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muže z Karibiku při opravě lodi odnesly vlny na volné moře, kde musel strávit skoro měsíc a přežil mimo jiné díky kečupu. Jeho výrobce mu nyní chce pořídit nové plavidlo, které nějakou dobu žádné opravy potřebovat nebude.

Foto: Profimedia.cz

Loď v Karibiku

Článek

Na začátku roku obletěla svět zpráva o Elvisi Françoisovi z Dominiky, jenž musel strávit 24 dnů na volném moři v porouchané lodi, než se dočkal záchrany. Svou loď tehdy opravoval a do práce se velmi ponořil. Až příliš pozdě si tak všiml, že jej vlny odnesly na volné moře.

Pomoc si přivolat nemohl, protože byl mimo dosah mobilního signálu. Ještě horší však bylo, že na palubě neměl prakticky žádné jídlo, a tak celou tu dobu přežil jen na kečupu, koření a dešťové vodě.

Jeho příběhu si všimli i lidé ze společnosti Heinz, která tento kečup vyrábí, a rozhodli se Elvisovi pomoci tím, že mu koupí novou loď, která snad nějaký čas žádné opravy potřebovat nebude. Na sociálních sítích se tak rozjela kampaň, díky které se podařilo muže najít.

Lidé z potravinářského gigantu se s Elvisem již dokonce spojili a ve vyjádření pro The Guardian uvedli, že nyní „řeší logistické detaily“, jak mu loď dodat.

Sám Elvis se k celé záležitosti staví poněkud rozpačitě. Dominickému webu Emo News totiž řekl, že zatím neví, co si o tom má myslet, ale že nová loď by se mu určitě hodila.

Vlny odnesly loď i s opravářem. Na moři strávil 24 dnů jen o kečupu a bujonu

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám