Hlavní obsah

Stovky turistů uvízly ve vichřici na vrcholku čínské hory

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během oslav Čínského národního dne vždy vyrazí davy Číňanů za turistickými zážitky. Těm, kteří se v sobotu vydali na vrcholek hory poblíž města Pao-ťi na severu Číny, zážitek poněkud zkazilo nepříznivé počasí. Ve vichřici uvízly stovky lidí čekající na lanovku.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Stovky turistů uvízly na vrcholu čínské hory kvůli špatnému počasíVideo: AP

 
Článek

Během soboty 2. října navštívilo horu podle místních úřadů téměř osm tisíc lidí a naplnili tak maximální kapacitu turistické atrakce.

Počasí se však začalo po poledni kazit a do hor dorazil silný vítr a mlha. Kvůli těmto povětrnostním podmínkám musela lanovka značně zpomalit provoz, což vytvořilo na vrcholku obří fronty.

S hrochem v zádech. Turistům bylo v motorovém člunu úzko

Koktejl

Ve vichru a zimě museli čekat turisté více než dvě hodiny, aby se mohli vydat dolů. Místní turistická organizace jim alespoň rozdávala čaj a teplé deky na zahřátí.

Podle informací úřadů nedošlo k žádnému zranění. Je však téměř jisté, že řada turistů odnesla výlet pořádným nastydnutím.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám