Hlavní obsah

S hrochem v zádech. Turistům bylo v motorovém člunu úzko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Turisté, kteří se plavili motorovým člunem po Viktoriině jezeře v Keni, zažili dramatickou situaci. Neunikli pozornosti rozezleného hrocha, který si to okamžitě chtěl s nezvanými návštěvníky vyřídit. A tak začala dramatická honička.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Zuřivý hroch pronásledoval turisty na člunuVideo: AP

 
Článek

Na záběrech pořízených 20. května je vidět, jak se od skupinky hrochů odpojí rozzuřený hroší samec a pustí se do pronásledování skupinky turistů v motorovém člunu. I když by se mohlo zdát, že turisté by měli být v lodi dobře chránění, pro tunu a půl vážící kolos by ani motorový člun neznamenal velkou překážku.

Cyklista ujížděl před naštvaným beranem. Nakonec na zvíře vyzrál

Koktejl

Nezbývalo tak nic jiného, než šlápnout na plyn a hrochovi uplavat. Jak je na videu vidět, tito obojživelníci dokážou i přes svůj neohrabaný vzhled vyvinout pod vodou slušnou rychlost až 12 km/h.

Hroši jsou považováni za nejnebezpečnější zvíře Afriky. Jsou zodpovědní za více úmrtí na kontinentu než jakékoliv jiné zvíře a za rok jim padne za oběť zhruba 500 lidí. Jejich obrovské čelisti mají až půlmetrové špičáky, proti kterým se člověk nemá, jak ubránit. Za jejich agresivitou stojí především silné teritoriální cítění. Hroší matky pak v sobě mají vyvinutý extrémně silný ochranitelský pud.

Reklama

Výběr článků

Načítám