Hlavní obsah

Stopli si řidiče s velkým srdcem, vezl je přes půl země za umírající matkou

Novinky, nčs

Příběh jako z učebnice ochoty a laskavosti se odehrál ve Velké Británii. Manželský pár byl na cestě přes téměř celou Velkou Británii za těžce nemocnou matkou ženy, která měla poslední šanci ji spatřit. Cestou však měli manželé poruchu na autě a dál cestovat nemohli. Potkali však muže, jenž měl srdce a automobil na správném místě, informuje server The Gazette.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Hlavním hrdinou příběhu lidskosti se stal 40letý Dean Moore, který spatřil u krajnice nešťastný manželský pár ze Skotska. Ron a Sharleen Gilliesovi cestovali za matkou Sharleen, která po dlouhé nemoci umírala ve městě Cambridge, které je od místa poruchy Gilliesových vzdáleno zhruba 320 kilometrů.

Naskočte si...

Ačkoliv se pochopitelně snažili manželé zajistit jiný odvoz, nejdříve k tomu mohlo dojít za tři hodiny a ke všemu by se dostali pouze na první vlakovou stanici. V situaci, kdy mohly rozhodovat i minuty, to bylo pro 77letého muže a 58letou ženu málo.

Foto: Mapy.cz

Cesta z Edinburghu do Cambridge

Zoufalému páru podal pomocnou ruku právě Moore, který se nabídl, že je do Cambridge odveze. „Zeptal jsem se ho, jestli si uvědomuje, že tam a zpátky je to asi 640 kilometrů,” popsal překvapení Ron.

Peníze odmítl

Délka trasy však Mooreovi nedělala problém, manžele naložil a vyrazili do Cambridge, kde se Sharleen podařilo setkat se s matkou, která sice byla v bezvědomí, přesto ji mohla držet za ruku a vyprávět o příhodě na cestě.

Matka Sharleen zemřela po těžké nemoci následující den a její dcera byla u toho. „Lidé dostávají ocenění za různé věci, ale většinou to je jejich práce. Tento muž projevil něco víc a pomohl nám, i když vůbec nemusel,” řekl Ron a dodal, že Moore si odmítl vzít jakoukoliv finanční kompenzaci za projevenou laskavost.

Reklama

Výběr článků

Načítám