Hlavní obsah

Stoletý Ind se přihlásil na univerzitu, chce si dodělat doktorát

Dispur

Stoletý Ind Bholaram Das v životě vykonával funkci učitele i soudce. Obyvatel východoindického státu Ásam však ani s deseti křížky na krku není spokojený s úrovní svého vzdělání. Ješitnému staříkovi nedá spát to, že jeho syn získal titul Ph.D. v pětapadesáti, rozhodl se proto dodělat si doktorát také.

Foto: Profimedia.cz

Stoletý Bholaram Das začne opět studovat, přihlásil se na univerzitu.

Článek

„Pokud můj syn může získat Ph.D. titul v pětapadesáti, proč já bych nemohl ve sto letech,“ vysvětlil motiv svého snažení nejstarší indický student. Das má za sebou bohatou minulost. V roce 1930 byl uvězněn, když bojoval proti britské nadvládě, později pracoval jako učitel, právník i soudce.

V roce 1971 odešel do důchodu. Po téměř čtyřiceti letech se vrací do školy a tvrdí, že se na studia velmi těší. „Myslím na to od doby, co jsem dokončil studium obchodu na Kalkatské univerzitě na konci třicátých let, ale nikdy jsem se k tomu nedostal. Byl jsem aktivně vtažen do politického dění, byl jsem ve vězení a musel se vzdát své práce,“ tvrdí Das.

Do dvouletého doktorského studia se přihlásil na univerzitě Guwahati. V disertačním řízení hodlá obhájit práci na téma Šíření neovaišnavismu, který údajně rozbil společenské kasty v Ásamu.

Reklama

Výběr článků

Načítám