Hlavní obsah

Stoletá stařenka opustila pečovatelský dům, jako první chtěla jít do hospody

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stoletá Doreen Tillyová ze Skotska trávila poslední část života v pečovatelském domě ve městě Glenrothes. Během lockdownu, kdy několikanásobnou babičku nemohla navštěvovat její rodina, si žena vynutila odchod domů. A jako první chtěla rovnou vyrazit do hospody.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Tillyová odloučení od rodiny, která ji v pečovatelském domě pravidelně navštěvovala, snášela velmi špatně. „Přestala jíst a pít, cítila se hrozně. Dokonce říkala, že by raději chtěla umřít než žít v izolaci. Prosila nás, abychom ji vzali pryč,“ uvedla její pravnučka, 37letá Sonia, která se obávala, že právě v pečovatelském domě je její prababička vystavena riziku nákazy covidem-19.

Prosby prababičky nakonec vyslyšela a z pečovatelského domu ji odvezla domů, kam za ní chodí pečovatelé.

Španělská seniorka měla zemřít na covid. Po pohřbu se vrátila domů

Koktejl

„Přípravy zabraly sedm měsíců, nedařilo se nám sehnat žádnou pečovatelskou službu, která by prababičce pomáhala. Nakonec se nám podařilo poskládat vlastní tým z odborníků. Nechtěli jsme, aby poslední část svého života trávila sama bez rodiny,“ uvedla Sonia, která dostala zprvu trochu netradiční úkol.

„Když jsme opustili pečovatelský dům, chtěla prababička, abych ji vzala do místní hospody. Tam chtěla jít jako první,“ prozradila Sonia. Seniorka si ale na posezení u skleničky bude muset počkat, hospody jsou totiž v současné době ve Velké Británii zavřené.

Stoletá Tillyová tak bude nyní obklopena vlastní rodinou. Sama je osminásobnou babičkou, má 15 pravnoučat a 10 prapravnoučat.

Reklama

Výběr článků

Načítám