Hlavní obsah

Stoletá dvojčata prozradila recept na dlouhověkost

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyhněte se alkoholu, stravujte se zdravě a udělejte si čas na svoji rodinu. Pak se možná dožijete oslavy stých narozenin, jako francouzská dvojčata Marie a Genevieve. Dámy, které se narodily v roce 1919, ve čtvrtek oslavily úctyhodné jubileum, informovala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Francouzská dvojčata slaví 100. narozeninyVideo: Reuters

 
Článek

V pečovatelském domě, kde obě sestry žijí, je přivítal vřelý potlesk rodiny, přátel a obdivovatelů. A k oslavě byl skutečný důvod. Dvojčata, která jsou podle svých slov nerozdělitelná, totiž po svém boku žijí již sto let.

Společně před druhou světovou válkou vyrůstaly na farmě na západě Francie. Ani po válce se sestry příliš nevzdálily. „Sice už jsme měly každá svoji rodinu, ale i přesto jsme se vídaly velmi často,” říká Genevieve Bouligandová, matka čtyř dětí, babička 11 vnoučat a šestnáctinásobná prababička.

V roce 2016 se obě ženy opět potkaly pod jednou střechou, tentokrát v pečovatelském domě v Bretani. „Jsme moc šťastné, že zase můžeme žít spolu,” shodují se.

Neslyšící dvojčata si zase užívají hudbu

Koktejl

A čemu vděčí za dlouhý život? „Důležité je se vyhýbat se alkoholu, pít mléko a vodu,” říká Bouligandová. Mnohem důležitější je však podle ní okolí, ve kterém žijete, zejména rodina. „Je to vlastně jediný důvod, proč jsem tady,” myslí si stařenka.

Obě ženy čeká kromě oslav také ocenění na festivalu dvojčat, který se tradičně koná ve Francii na konci října.

Reklama

Výběr článků

Načítám