Hlavní obsah

Steven Seagal zničil pronajatý dům, platit nehodlá

Právo, Blahoslav Hruška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BERLÍN

Pronajímat svoji luxusní vilu se nemusí vždy vyplatit. Majitelka přepychové nemovitosti v Berlíně se již tři roky soudí o náhradu škody. Důvodem je Steven Seagal, hvězda amerických akčních filmů a jeden z dřívějších nájemců, který jí pomočil koupelnu a zdemoloval dům.

Foto: Obec Bílovice nad Svitavou

Starosta obce Miroslav Boháček (vlevo) při slavnostním otevření centra obce!

Článek

Když paní Edeltraudová na podzim před třemi lety dostala nabídku od hollywoodského agenta, okamžitě na ni kývla. Akčnímu hrdinovi Stevenu Seagalovi se totiž znelíbil berlínský hotel Hyatt Regency na Postupimském náměstí, a tak hledal přechodné bydliště v noblesní vilce v tichém prostředí.

Dům paní Edeltraudové byl pro jeho potřeby jako stvořený - měšťanskou vilu obklopuje rozlehlý park se spoustou zeleně, autem je to do centra dvacet minut a sousedé jsou samí milionáři.

Zničený byt

Problémem nebyla ani cena - za desetiměsíční pronájem zaplatil Seagal rovných tři sta tisíc eur. Když však akční hrdina v babelsbergských filmových studiích dotočil svůj film Na pokraji smrti a z německé metropole odjel, nestačila se majitelka divit.

Na kobercích byly díry od nedopalků, plovoucí podlaha byla poškrábaná od posilovacích strojů, dveře vyvrácené z pantů a v koupelně zaschlé skvrny od moči.

Protože Seagalovi agenti na urgence nereagovali, paní Edeltraudová nelenila a podala u městského soudu žalobu na náhradu škody ve výši 170 tisíc eur. Soud ji ovšem zamítl s tím, že opotřebování je běžným následkem dlouhodobého pronájmu.

Cruise pronájem odmítl

Když pak majitelka odmítla i mimosoudní vyrovnání, měli toho Seagalovi právníci právě tak dost a zažalovali pro změnu ji. Nespokojená majitelka by se tak před soudem v Los Angeles měla zpovídat z pomluvy a zaplatit tučné odškodné. Jeho výše není sice známa, ale jak dodává její právník Andreas Schulz, "zcela jistě převýší hodnotu vily".

Poslední ranou pro paní Edeltraudové pak bylo, když pronájem vily před časem odmítl i další prominentní klient - idol dívčích srdcí Tom Cruise. Není známo, jestli mu jeho nápad uražený Seagal rozmluvil, každopádně je však oficiální důvod neméně hnidopišský - u vily se nedá přistát vrtulníkem a patnáctiminutová jízda do ateliérů je prý na Cruise příliš dlouhá.

Reklama

Související témata:

Související články

Akčního hrdinu Seagala vydírala mafie

Americký filmový herec Steven Seagal vystoupil v úterý v New Yorku jako svědek v procesu s mafiánským bossem Peterem Gottim. Uvedl, že mafiáni ho zastrašovali...

Výběr článků

Načítám