Hlavní obsah

Sprchujte se až doma, žádá návštěvníky plavecký bazén v Británii

Podniky po celé Evropě hledají před nadcházející zimou všemožné způsoby, jak ušetřit za energie. Plavecký bazén Jesmond Pool and Gym z britského Newcastlu přišel s prosbou, která zřejmě nebude jeho návštěvníkům zcela po chuti. Poprosil je, zda by se nemohli osprchovat až doma.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Řada podniků v Británii, restaurace či sportovní zařízení už podle deníku Independent musela ukončit svou činnost, neboť jim náklady na energie stouply až o 500 procent. Co nejvíce se snaží ušetři i plavecký bazén spojený s posilovnou Jesmond Pool nad Gym.

Majitelům je jasné, že lidé zpocení ze cvičení sprchu použít musí, apelují proto na návštěvníky bazénu prostřednictvím dotazníků, ve kterém se ptají, zda by byli ochotni se nesprchovat.

„Máme přes tisíc lidí, kteří navštěvují plavecké lekce a používají pokaždé sprchu. Spotřebují poměrně velké množství vody a energie potřebné k jejímu ohřátí,“ uvádí se v dotazníku. Jeho výsledky budou využity při sestavování rozpočtu na příští rok.

Lukašenko štípe dříví, aby zachránil Evropu

Koktejl

„Poslední, co chceme, je promítnou zdražení do ceny, kterou zákazníci platí, aby se udržovali v kondici a dobré pohodě,“ uvádí se rovněž v dotazníku. Není zatím jasné, jak se návštěvníci k takovému nápadu staví.

Řada podniků se snaží přijít s neotřelými nápady, jak ušetřit. Hospoda The Masons Arms v Camelfordu v Cornwallu zavedla takzvané Svíčkové pondělky, kdy se bude v hospodě svítit jenom za pomoci svíček.

Hospoda má výhodu, že vzhledem ke své dlouhé historii se pouze tematicky vrátí ke kořenům. „Vracíme se do roku 1753, kdy byl podnik The Masons Arms poprvé otevřen,“ uvedl jeden ze spolumajitelů Alan Woods.

Reklama

Výběr článků

Načítám