Hlavní obsah

Spor rybářů o větší úlovek skončil střelením harpunou do hlavy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Thajský rybář doslova na vlastní kůži pocítil, že o velikosti chycených ryb se nežertuje. Jeho kamarád si totiž tyto vtípky vzal hodně osobně a rozhodl se to řešit harpunou. Střelení do hlavy však až zázračně nebylo smrtelné.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Pětačtyřicetiletý Sudžit Klingtalaj se s několika přáteli vypravil v thajské provincii Rakhon Ratčasima rybařit, u toho popíjet pivo a dlouho to vypadalo jako fajn výlet. Ovšem jen do té doby, než přišla řeč na velikost ulovených ryb.

Sudžit začal na toto téma vtipkovat s jedním z přítomných. „Řekl jsem, že jsem ulovil větší rybu než on, ale hned se urazil,“ popisoval později.

Jeho parťák zkrátka pro tento typ humoru neměl ani nejmenší pochopení, a tak ve vzteku tak sáhl po harpuně a zezadu zamířil na Sudžitovu hlavu.

Ten z toho však překvapivě ani nebyl nijak zvlášť otřesený. „Když mě harpuna trefila, cítil jsem bolest, ale dal jsem si cigaretu a zlepšilo se to,“ citoval Sudžita web Fox News. Ostatní lidé, kteří byli incidentu přítomni, jej pak naložili do auta a odvezli do nemocnice.

Tam bylo potřeba nejprve značnou část šípu odřezat a teprve pak bylo možné provést operaci. Zbytek se podařilo odstranit úspěšně, ale lékaři konstatovali, že Sudžit měl obrovské štěstí.

„Šíp prošel pod úhlem do ucha, ale kdyby to bylo jen o kousek více doprava, zasáhl by mozek a pacient by zemřel,“ uvedl jeden z operatérů.

Pro všechny případy však lékaři budou Sudžita ještě nějakou dobu pozorovat a vyšetřovat, aby se ujistili, že skutečně nedošlo ani k sebemenšímu poškození mozku. Krátce po operaci tomu však nic nenasvědčovalo.

Chlapec v Thajsku se omylem střelil harpunou mezi oči

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám