Hlavní obsah

Chlapec v Thajsku se omylem střelil harpunou mezi oči

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako zázrakem přežil 14letý chlapec v Thajsku těžký úraz, při němž si nešťastnou náhodou vpálil do hlavy čepel harpuny. Incident se odehrál minulou neděli ve chvíli, když byl s kamarády na lovu ryb ve vodním kanálu v provincii Nakhon Ratchasima.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační snímek

Článek

V kritickém okamžiku hoch vystřelil do vody, rybu ale netrefil. Namísto toho čepel narazila pod hladinou do skály a odrazila se zpět směrem k chlapci, kterému probodla lebku a uvázla mu mezi obočím, informoval list Mirror.

Vyděšení mladíci okamžitě přivolali záchrannou službu, která chlapce našla, jak leží na zemi, těžce dýchá a z hlavy mu trčí kus čepele.

V nemocnici lékaři nejprve odřízli její část, která zůstala venku. Rentgenové snímky ukázaly, že čepel pronikla do hlavy dítěte poměrně hluboko. Proto byl chlapec dopraven na jinou kliniku, která je na komplikované zákroky lépe připravena. Tam už lékaři dokázali předmět z lebky zcela odstranit, aniž by museli rozřezávat lebku pacienta.

„Vzpomínám si, jak jsem vystřelil harpunu na rybu a jak se odrazila zpátky a trefila mne do hlavy. Bolelo to a upadl jsem. Teď už se cítím lépe, ale příště harpunu nebudu používat,“ řekl chlapec po zákroku.

Šéf záchranné jednotky, která v případu zasahovala, řekl, že místní vesničané používají k rybaření harpuny místo prutů velmi často. „Chlapec rybu minul, oštěp se odrazil zpět k jeho obličeji a uvázl v jeho lebce. Má velké štěstí, že je naživu,“ uvedl záchranář.

Omylem střelil harpunu manželce do hlavy

Amerika

Reklama

Výběr článků

Načítám