Hlavní obsah

Spletli si tělo s figurínou, ostatky vyhodili do kontejneru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O případy, kdy si kdosi splete figurínu s domnělou mrtvolou není ve světě nouze a stávají se co chvíli. Minulý týden se v Kanadě došlo k opačnému případu – hasiči a policisté v kanadském Sherbrooku zasahující u požáru chybně vyhodnotili lidské ostatky jako zbytky figuríny. Ohořelé tělo skončilo před policejní stanicí v kontejneru na odpadky.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

V pátek 23. července byl za továrnou na kraji města Sherbrook v kanadské provincii Québec nahlášen požár. Na místo kolem desáté hodiny dopoledne dorazili hasiči i policisté a objevili několik hořících keřů. Svědci, kteří požár nahlásili uvedli, že se nejspíš pokusil někdo spálit figurínu.

Z prohlášení místní policie není jasné, kolik se z nalezené domnělé figuríny dochovalo. Policisté se nicméně shodli s hasiči, že se opravdu jedná o figurínu a odvezli ji před policejní stanici, kde byla vyhozena do kontejneru.

Zhruba ve čtvrt na tři odpoledne ale nahlásil jeden z místních obyvatel, že pohřešuje svou manželku. Svou hrozivou chybu si policisté a hasiči začali uvědomovat ve chvíli, kdy byl vystopován její mobilní telefon. Nacházel se v zaparkovaném autě nedaleko místa požáru.

Sousedé na ženu zavolali policii kvůli mrtvole na zahradě, byla to figurína z dětské oslavy

Koktejl

V šest hodin večer policisté vyzvedli z kontejneru zbytky domnělé figuríny. Ukázalo se, že jde o ohořelé ostatky zmizelé ženy. „Pochopitelně je nám to všechno nesmírně líto. Můžete být ujištěni, že rodina je informována o každém kroku našeho vyšetřování,“ uvedl tento pátek policejní šéf měst Sherbrook Danny McConnell. K omluvám se připojil i velitel hasičů Stéphane Simoneau.

„Jsem v šoku z těchto zpráv a mohu říci, že celý můj tým, celé oddělení, včetně těch, kteří u ohně zasahovali, jsou v šoku též,“ uvedl Simoneau pro Radio Canada.

Co bylo příčinou ženiny smrti je nyní předmětem intenzivního vyšetřování.

Reklama

Výběr článků

Načítám