Hlavní obsah

Spisovatel Viewegh je podruhé otcem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VRCHLABÍ

Jeden z nejčtenějších českých spisovatelů současnosti, jedenačtyřicetiletý Michal Viewegh, má od dnešního rána dceru Sáru. Jeho ženě Veronice se narodila v Česko-německé horské nemocnici Krkonoše ve Vrchlabí na Trutnovsku.

Foto: Jakub Hasil

billiard hockey (šprtec)

Článek

"Dcera Sára váží téměř 3,2 kilogramu, dítě i matka jsou po porodu v pořádku," řekla dnes ČTK lékařka vrchlabské nemocnice Ivana Korbelářová.

Sáru změří až při odchodu z porodnice

Dítě se narodilo krátce před čtvrtou hodinou ranní. Korbelářová dodala, že přesnou délku dítěte porodníci ve Vrchlabí zjišťují až při propuštění miminka s matkou z nemocnice.

Sára je spisovatelovým druhým dítětem, jednu dceru Viewegh už má z předchozího manželství. Svou ženu Veroniku, rozenou Kodýtkovou, si Viewegh vzal 20. července 2002.

Spisovatel se ubytoval s ženou v jednom z vrchlabských penzionů již v týdnu před velikonočními svátky, v nemocnici se rodina objevila na několika kontrolách. Do vrchlabské nemocnice se sjíždějí z celé země rodičky, které chtějí přirozený porod. Ten je celý v jejich režii. Mohou si zvolit polohu, hudbu, porod do vody či na stoličce. Pokoje jsou zařízené tak, aby mohli otcové bydlet s maminkami i miminky pohromadě.

Čerstvý otec nedávno vydal román Případ nevěrné Kláry a pracuje už na další knize. Ta by měla být groteskou o českém alkoholikovi. Inspirací k novému dílu byla Vieweghovi reakce diváků při sledování filmu Opustit Las Vegas, který líčí příběh muže upíjejícího se k smrti. Spisovatel plánuje na letošní léto také stěhování do nového domu.

Viewegh se proslavil například knihami Báječná léta pod psa či Výchova dívek v Čechách. Oba příběhy byly v roce 1997 zfilmovány. V roce 1993 autor získal cenu Jiřího Ortena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám