Hlavní obsah

Špidla se v Bruselu zabydlel, má pas pro psa a běhá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRUSEL

Český zástupce v Evropské komise Vladimír Špidla má pocit, že se v Bruselu zabydlel. Už si také zastonal, vyřídil cestovní doklady pro svého psa a má natrénováno pro  první veřejný závod v novém působišti.

Článek

"Pokud jde o takové ty běžné životní věci, tak to mohu říci, že jsem se opravdu zabydlel. Dokonce už jsem byl i jednou lehce nemocný, takže jsem absolvoval návštěvu u doktora," prozradil ČTK Špidla.

Snad jen na rozdíl od běžných smrtelníků nemusel komisař zápolit s formuláři pro úhradu přeshraniční lékařské péče; komise má v Bruselu svou polikliniku.

Špidlová zůstává v ČR

Manželka sice zůstává v Praze, i se psem, ale už nic nebrání návštěvám Bruselu, protože čtvernožec už dostal vlastní cestovní doklad, europas, nahrazující dosavadní veterinární osvědčení.

"Pes už má čip a pas, v němž má fotku. A pas je nadepsán 'Max - pes'," uvedl Špidla. Rozdělení rodiny nepovažuje za nic mimořádného: "Manželka a pes zůstávají v Praze, ale jezdím tam tak jednou za čtrnáct dní. Podobně cestuje půlka komisařů. Ti, co mojí odrostlé děti, mají zázemí ve vlasti, ostatní mají rodiny tady (v Bruselu)," dodal.

Samozřejmě, Špidlovým koníčkem zůstává běh. Pochvaluje si, že v množství bruselských parků se tak dobře trénuje, že se už chystá běžet svůj první veřejný závod jako komisař.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám