Hlavní obsah

Španělské vojáky překvapila slepice s kamerou

Neobvyklé setkání zažili španělští vojáci umístění na vojenské základně katalánské obce Sant Climent Sescebes u hranic Španělska s Francií. Během cvičení u základny si totiž všimli slepice, která byla opatřena pohybovými senzory a kamerou. Nešlo však o špionku, po krátkém pátrání se ukázalo, že zvíře je součástí vědecké studie a k vojenské základně se zatoulalo náhodou.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Příběh se surrealistickými prvky, tak popisuje celou událost server regionálního deníku Diari de Girona, který o případu informoval.

V sobotu 1. října okolo půl druhé odpoledne probíhalo nedaleko vojenské základny Álvareze de Castra vojenské cvičení, když vojáci narazili na nehybnou svázanou slípku. Zvíře se nehýbalo, ale evidentně bylo živé. Důvodem, proč slepice upoutala pozornost vojáků, byl fakt, že na sobě měla kameru a pohybové senzory.

Vojáci neponechali nic náhodě a pro všechny případy přivolali policejní hlídku. Muži zákona obratem zjistili, že kamera je opatřena štítkem „Gironská univerzita, katedra fauny“.

U Pentagonu chytili slepici, která se chtěla dostat dovnitř

Koktejl

Ukázalo se, že jde o vědecký projekt, který má za cíl sledovat orly jestřábí ve volné přírodě. Slepice byla pouze ostře sledovanou návnadou. Vědec zodpovědný za projekt později uvedl, že má všechna patřičná povolení, ale neměl tušení, že návnadu pokládá do vojenského prostoru.

Reklama

Výběr článků

Načítám