Hlavní obsah

Soutěž jedlíků skončila předčasně. Poslední koláček stál účastnici život

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V australském státě Queensland zemřela žena při soutěži o to, kdo sní nejvíc tradičních australských zákusků. Závod se konal v pobřežním městě Hervey Bay v neděli u příležitosti australského státního svátku. Letošní klání však předčasně ukončila tragická událost.

Foto: Profimedia.cz

Lamington je tradiční australský zákusek.

Článek

Nejmenované šedesátileté soutěžící se udělalo špatně ve chvíli, když spolkla zákusek zvaný lamington. Ačkoliv jí byla rychle poskytnuta pomoc a přivolána sanitka, v nemocnici účastnice soutěže později zemřela.

Vsadil se, že sní 50 vajec. To s číslem 42 ukončilo sázku i jeho život

Svět

Pečivo lamington je vyrobeno z piškotového těsta obaleného v čokoládě a kokosu. Soutěžící měli k dispozici sklenice s vodou, informoval server BBC. Vedení hotelu, v němž se soutěž konala, na sociální síti vyjádřilo soustrast rodině a přátelům mrtvé ženy.

Austrálie slaví 26. ledna státní svátek, který je připomínkou založení první osady přistěhovalců. Jak uvádí BBC, v zemi jsou závody v pojídání rekordního množství jídla velmi populární. Pojídají se zákusky, koláče i hot dogy.

Reklama

Výběr článků

Načítám