Hlavní obsah

Sousedé zachránili dívku, která visela ze třetího patra. Chytili ji do deky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pohotový muž z provincie Ťiang-su na východě Číny zorganizoval učebnicovou záchranu malé dívky, která visela z okna ve třetím patře. S pomocí dalších lidí se ji podařilo ukázkově zachytit do deky.

Sousedé chytili holčičku, která vypadla ze třetího patraVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Malá dívenka z okresu Kuan-jün byla 10. září na návštěvě u babičky, když se jí v nestřeženém okamžiku povedlo vylézt do otevřeného okna.

Z něj však vypadla, ale podařilo se jí zachytit okraje a špičkami nohou se na skleněné fasádě zoufale snažila pomoci si nahoru.

Wang Čeng později místním médiím sdělil, že v tu chvíli se ženou zrovna vařili knedlíky, když uslyšeli volání o pomoc. Wang vyběhl ven a po rychlém vyhodnocení situace začal okamžitě konat.

Nejprve zaujal pozici pod dívkou a chystal se ji chytit do náruče, kdyby se už neudržela a spadla.

Ale mezitím sousedy ve spodním patře zaúkoloval, ať z okna schovají věšák, na němž se sušilo oblečení, a na manželku zakřičel, aby mu dolů hodila deku. Tu pak společně s dalšími několika lidmi napnuli a čekali, až se dívka pustí.

Ze záběrů, které přinesla agentura AP, je zřejmé, že když dívka nakonec spadla dolů, čekalo ji naprosto měkké přistání.

Odešla tedy po svých bez nejmenšího zranění, ale po tomto zážitku se asi ještě nějakou dobu nebude cítit ve své kůži, když se bude pohybovat poblíž otevřeného okna.

Muž skočil do řeky pro malou školačku, kterou unášel silný proud

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám