Hlavní obsah

Soudce rozhodl spor systémem panna nebo orel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

RICHMOND

Americký soudce James Michael Shull, který rozhodl poručnický spor tak, že si hodil mincí, přišel o práci. Virginskému vyššímu soudu přiznal, že spor o to, který z rodičů dostane dítě na Vánoce, rozhodl sice nezaujatě, ale zcela náhodně.

Článek

Soudce Shull prohlásil, že se snažil rodiče přimět k tomu, aby spor rozhodli sami, ale přiznal, že házet si v soudní síni mincí o verdikt nebylo správné.

Vyšší soud teď rozhodl, že "to, že si soudce v soudní síni hází mincí o rozsudek vzbuzuje dojem, že soudy nerozhodují na základě předložených důkazů a zdůvodnění, a naopak nutí strany sporu podrobit se náhodnému rozsudku ve vážné záležitosti bez jakéhokoliv ohledu na existující právní normy či relevantní precedens."

Jak uvádí agentura Ananova, Shull se dostal do řečí už dřív, když poručil ženě, aby si v soudní síni spustila kalhoty, když se snažila dosáhnout zákazu přibližování proti partnerovi, který ji podle jejích slov pobodal na noze. Shull věděl, že žena měla duševní problémy, a proto prý trval na tom, že ránu chce vidět.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám