Hlavní obsah

Somálská běžkyně byla tak pomalá, že se nevešla do záběru. Za ostudu budou padat hlavy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Somálský ministr mládeže a sportu vyzval k suspendaci předsedkyně národního atletického svazu za ostudu na probíhající světové univerziádě v Čcheng-tu. Zjevně netrénované somálské reprezentantce trvalo více než 21 sekund, než absolvovala trať 100 metrů.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Nasra Abukar Aliová skončila v Číně ve svém rozběhu na nejkratší sprinterské trati beznadějně poslední, více než deset sekund za vítězkou. Dvacetiletá dívka se ve videu kolujícím na sociálních sítích ani nevešla do záběrů, když ostatní běžkyně probíhaly cílem.

Celá řada médií dokonce s odvoláním na server The Daily Somalia uvádí, že čas Aliové (21,81 sekundy) byl úplně tím nejhorším v celé historii univerziád.

Somálský ministr sportu Mohamed Barre Mohamud uvedl, že národní olympijský výbor začal případ vyšetřovat a zjistilo se, že Aliová není sportovkyně, natož běžkyně. Podle agentury AP je dívka příbuznou šéfky svazu.

„Předsedkyně Somálské atletické federace Khadijo Aden Dahirová se dopustila zneužití moci a nepotismu a poškodila jméno země na mezinárodní scéně. Proto by měla být Somálským národním olympijským suspendována,“ uvedl v prohlášení ministr.

Dodal, že chce pohnat k trestní odpovědnosti šéfku svazu a také „jedince, kteří jsou odpovědni za zfalšování Somálské asociace univerzitního sportu.“ Vyšetřování totiž ukázalo, že žádná taková organizace registrována není.

Španěl zaběhl rekordní stovku v dámských lodičkách, pod 13 sekund

Koktejl

Reklama

Související témata:
Univerziáda

Výběr článků

Načítám