Hlavní obsah

Španěl zaběhl rekordní stovku v dámských lodičkách, pod 13 sekund

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyřiatřicetiletý Španěl zaběhl stometrovou trať v dámských botách s jehlovými podpatky v čase 12,82 sekundy a o více než sekundu tak překonal čtyři roky starý rekord.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Christian Roberto López Rodríguez ze Španělska je označován za notorického lamače nejrůznějších rekordů. Před pár dny se úspěšně pokusil překonat rekord ve sprintu na sto metrů v dámských lodičkách.

Trať se mu podařilo překonat v čase 12,82, čímž výrazně překonal dosavadního držitele rekordu Andrého Ortolfa, kterému se to v roce 2019 povedlo za 14,02 sekundy. Španěl tak dosáhl času, s nímž by většina běžné mužské populace měla značné problémy i ve sportovních botách.

„Příprava byla velmi vyčerpávající a specifická. Běžet na vysokých podpatcích velkou rychlostí je pro mě velmi náročné,“ uvedl Rodríguez pro organizaci Guinness World Records, která jeho výkon oficiálně uznala. Zároveň však dodal, že ve Španělsku se takové závody konají a vždy se mu v nich dařilo.

Zprávy se nezmiňují, jaká všechna kritéria je pro rekordní zápis potřeba splnit, nicméně server UPI uvádí, že López Rodríguez běžel na podpatcích vysokých 2,76 palce, tedy téměř rovných sedm centimetrů.

Inženýr uháněl v motorizované popelnici rychlostí skoro 90 km/h

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám