Hlavní obsah

Šok při snídani. Muž si v restauraci zapálil cigaretu a vyšlehla ohnivá koule

Šao-sing

Že okřídlené tvrzení „kouření škodí zdraví“ není prázdnou frází, se možná až příliš drsně přesvědčil návštěvník restaurace ve východočínském městě Šao-sing. Jakmile škrtl zapalovačem, zahalila jeho hlavu ohnivá koule.

Muž si zapaloval cigaretu, plameny mu olízly celou hlavu.Video: Newsflare, AP

 
Článek

Alespoň tak to vypadalo z pohledu bezpečnostní kamery, která příhodu z minulého měsíce zachytila. Na záběru je vidět, jak hlavní aktér šokující scény snídá u stolu se svým kamarádem a poté si chce dopřát cigaretu.

Tu přijme od přítele, ale zapalovač použije vlastní. Sáhne si pro něj do kapsy saka, přiloží k cigaretě v ústech a škrtne, načež z hořáku vyšlehne mohutný plamen.

Z pohledu objektivu vše vypadá, jako by oheň pohltil kuřákovu hlavu, což se ale nestalo. Muž bleskurychle zapalovač i cigaretu odhodil a s nimi zmizela i hrozivě vypadající ohnivá koule.

Podle místních médií vše zavinil zapalovač, který byl zjevně defektní. Štěstí v neštěstí bylo, že kuřák neutrpěl žádné popáleniny.

Mohl si tak zažertovat, že jej od horšího scénáře ochránila jeho holá hlava. Méně překvapivý byl jeho výrok, že s kouřením po této zkušenosti přestane.

Cigareta v ulicích Turína se pěkně prodraží. Město zavádí přísný zákaz kouření

Evropa
Související témata:

Výběr článků

Načítám