Hlavní obsah

Smutná podívaná ve lvím výběhu. Zoo ihned vymyslela několik vysvětlení

Novinky, Jakub Štěpánek

K nešťastné události došlo tento týden v zoologické zahradě v čínské provincii Che-pej. Jeden z návštěvníků natočil mrtvého lva, jehož bezvládné tělo leželo v malém rybníčku ve výběhu. Co přesně se stalo, ale není kvůli mlžení zoologické jasné.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V čínské zoo zahynul levVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Po zveřejnění videa na internetu uvedl jeden z pracovníků zoologické zahrady, že zvíře na záběrech ve vodě pouze odpočívá, což je po přezkoumání záběrů krajně nepravděpodobné.

Lev za volantem džípu vzbudil rozruch

Koktejl

To si zřejmě uvědomilo i vedení zoo a o den později uvedlo, že lev uhynul přirozenou smrtí kvůli vysokému věku, což podle zoo údajně potvrdila pitva, informoval Daily Mail. Takovou verzi prezentoval lokální televizi také manažer zoo Wu Kuang-šu.

Video, které původní autor smazal, ale z něhož zůstaly dostupné jeho kopie, zveřejnila agentura AP, která dokonce uvedla, že se lev v rybníčku ve výběhu utopil, což měl uvést další z manažerů zoo. Verzí je však několik a není možné s jistotou určit, která je pravdivá, jelikož výpovědi jednotlivých zaměstnanců zoo se zásadně liší.

Záběry pobouřily uživatele na sociálních sítích, kde se video začalo hojně šířit. Někteří z nich volají po uzavření zoologické zahrady, kde údajně nemají zvířata zajištěn důstojný život.

Reklama

Výběr článků

Načítám