Hlavní obsah

Skutečný milionář z chatrče: Chudý Ind vyhrál v soutěži pohádkovou sumu

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nové Dillí

V roce 2008 přišel do kin film 'Milionář z chatrče', který jeho tvůrcům vynesl osm Oskarů. Chudý sirotek v něm získal pohádkovou výhru 20 miliónů v populární televizní soutěži. V minulém týdnu se tento příběh stal skutečností. Chudý kancelářský pracovník Sushil Kumar si svými znalostmi vysloužil hlavní výhru v indické televizní soutěži KBC, v přepočtu vyhrál 18 400 000 korun.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Chudý Ind vyhrál pohádkovou výhru stejně jako ve filmu Milionář z chatrčeVideo: Reuters

 
Článek

Poprvé v historii indické soutěže, která byla v České republice vysílána pod názvem „Chcete být milionářem?“, získal nějaký soutěžící nejvyšší výhru. Do křesla naproti bollywoodské legendě Amitabhovi Bachchanovi usedl sedmadvacetiletý Sushil Kumar.

Objevila se poslední otázka: Která koloniální velmoc se vzdala svého vlivu v Indii, když 16. října 1868 prodala svá práva na Nikobary? Všichni napjatě čekali, zda Kumar vysloví správnou odpověď, tedy Dánsko. Poté moderátor prozradil výsledek a televizním studiem projela elektrizující vlna nadšení. Kumar na sebe dokonce v rauši vychrstl skleničku vody, kterou třímal v ruce.

„Nemohu ani slovy vyjádřit, jak krásný to byl okamžik. Všechno bylo tak neskutečné a neuvěřitelné. Když mě Bachchan prohlásil vítězem, cítil jsem nepopsatelnou radost a nadšení. Dovedete si jistě představit, jak jsou ty milióny důležité pro někoho, kdo živí celou rodinu z nuzného měsíčního platu 6000 rupií (2200 korun),“ řekl agentuře Reuters teprve pět měsíců ženatý Kumar.

Mladý Ind nemá s výhrou velkolepé plány

Kumar pochází z městečka Motihari ve východním indickém státu Bihár. V této oblasti, kde panuje jedna z nejhorších sociálně-ekonomických situací v zemi, pracuje jako počítačový operátor v kanceláři státního úřadu. Jeho rodina je tak chudá, že si nemůže dovolit ani televizi, takže se na soutěžní pořad musela dívat u sousedů.

Sedmadvacetiletý Ind si ovšem věřil už předem. S jistou dávkou sebevědomí se nechal slyšet, že když se do soutěže dostane, získá minimálně 25 miliónů rupií (9 300 000 korun). Jeho hvězdná a především nečekaná výhra vzbudila ohlas po celé zemi a lidé z různých společenských vrstev oslavovali jeho úspěch jako svůj vlastní.

Po odečtení veškerých daní a poplatků zbyde Kumarovi a jeho rodině 35 miliónů rupií (13 100 000 korun), se kterými prý nemá žádné velkolepé plány. Opraví si dům, pokryje základní potřeby celé rodiny a pojede studovat do Nového Dillí, uvedla agentura Reuters.

Reklama

Výběr článků

Načítám