Hlavní obsah

Skotskému páru hrozí odebrání čtyř dětí, protože jsou obézní

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dundee

Úřady ve skotském městě Dundee se chystají odebrat rodině čtyři obézní děti. Jediným důvodem je právě tělesná konstituce potomků. V ostrovní zemi toto rozhodnutí vyvolalo absolutní paniku. Mnoho lidí se domnívá, že by v tom případě museli sociální pracovníci odebrat děti nejméně třetině rodin v zemi. Dětská nadváha je totiž ve Velké Británii značným problémem.

Foto: Profimedia.cz

Nedokázali uhlídat váhu svých dětí, teď o ně možná přijdou. Ilustrační foto

Článek

Sociální pracovníci se chystají rodičům odebrat děti poté, co došli k tomu, že nejsou schopni udržet váhu svých dětí pod rozumnou kontrolou. Podle deníku Daily Mail je pravděpodobné, že jejich pětiletý syn a tři dcery ve věku jednoho, sedmi a 11 let skončí buď v dětském domově bez možnosti kontaktu s rodiči, anebo adoptovány jinou rodinou.

Kolik děti váží, britská média neuvádějí.

Jedinou nadějí rodičů na spatření svých dětí by pak bylo počkat, než budou jejich potomci plnoletí a poté je vystopovat. Rodina už totiž dostala od sociálních pracovníků ultimátum před třemi roky. Tehdy byli přemístění do monitorovaného domu, kde byli neustále pod dohledem kamer a strava dětí byla stále přísně hlídána. V testu však rodina neuspěla.

Kritici nazvali rozhodnutí sociálních pracovníků ostudným narušením lidských práv a mrazivou ukázkou moci státu vměšovat se do rodinného života občanů.

"Možná nejsme perfektní rodiče, ale své děti milujeme celým srdcem. Vyrovnat se s tím, že bychom je už neměli nikdy vidět, je zcela nesnesitelné," uvedla matka dětí.

Odhaduje se, že v roce 2030 bude obézních neuvěřitelných 26 miliónů Britů. Počet dětí s nadváhou je v zemi momentálně na nejvyšší úrovni v historii země.

Reklama

Výběr článků

Načítám