Hlavní obsah

Školačka chtěla napsat mrtvým prarodičům, krematorium zřídilo schránku do nebe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Devítiletou Matildu Handyovou z anglického Nottinghamu minulý měsíc velmi zasáhla ztráta prarodičů. Ve svém smutku se jim rozhodla napsat alespoň dopis. Na její popud tak vznikla schránka na dopisy do nebe, kterou začali hojně využívat i další lidé.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Odchod obou prarodičů byl pro Matildu velmi smutný a obtížný. Chtěla jim toho ještě tolik říct, ale už nebylo jak. A tak se rozhodla jim alespoň napsat dopis. Provozovatelé krematoria a hřbitova na severovýchodě Nottinghamu se rozhodli vyjít jí vstříc a nainstalovali speciální poštovní schránku, určenou pouze na „dopisy do nebe“.

„Je to moc hezké. Byla jsem totiž hodně smutná, a mohla jsem tak vyjádřit své pocity a napsat jim, jak moc je mám ráda,“ popsala Matilda televizi ITV úlevu, jakou pro ni dopis zesnulým prarodičům znamenal.

Matilda Handyová před schránkou na dopisy do nebe

Reakce lidí z okolí byly nesmírně pozitivní a řada z nich se ptala, zda mohou schránku použít také. Matilda i její maminka Leanne doufají, že se schránka stane stálou součástí nejen smutečního areálu, ale také místní komunity, aby lidé mohli být alespoň pomyslně v kontaktu s těmi, které ztratili.

Gedling Crematorium, na jehož pozemku schránka stojí, uvedlo, že jen za první měsíc se v ní objevilo něco přes sto dopisů.

„Chceme mít s místními lidmi velmi dobré vztahy. Jsem nadšená, že schránka na dopisy do nebe vzbudila takový zájem,“ řekla za firmu manažerka Giulia McDonoughová.

Krematorium zároveň podotklo, že schránku neprovozuje Britská královská pošta, a tak na dopisy do nebe není potřeba lepit známky.

Ind si nechal zesnulou manželku vyrobit ze silikonu

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám