Hlavní obsah

Vychovatelka v USA děsila děti hororovou maskou až k pláči

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Několik vychovatelek zařízení pro předškolní děti v americkém státě Mississippi čelí vlně kritiky poté, co se na sociálních sítích objevilo video, ve kterém jedna z nich s nasazenou hororovou maskou křičí na vyděšené děti. Informoval o tom britský Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Série nahrávek pocházejících ze zařízení pro předškolní děti Lil’ Blessing Childcare v Hamiltonu šokovala americkou veřejnost. Pořídila je jedna z vychovatelek, Jennifer Kayla Newmanová, údajně proto, aby pořídila důkazy o chování svých kolegyň.

Jedna z nich má nasazenou masku z hororu Vřískot a křičí na děti, které jsou viditelně vyděšené. Některé z nich se pokouší před vychovatelkou utéct.

Na dalších záběrech je vidět její kolegyně, která ženu s maskou nabádá, aby strašila jenom ty děti, které byly zlobivé. Na videu, které trvá přes dvě minuty, pak vychovatelka s maskou přistoupí k jednomu z dětí a ptá se ho, jestli zlobilo: „Mám tě odnést ven?“

Dítě brečí a snaží se skrýt si před ženou obličej.

Žena nakonec vychází z místnosti a zamíří za druhou skupinou dětí. „Radši se připravte,“ volá na ně. Nejméně tři z dětí se na nahrávkách snaží schovat za skříň.

Newmanová, která video zveřejnila, se sama stala terčem kritiky, protože se mnozí domnívali, že video zveřejnila na sociálních sítích pro pobavení. Tomu by nasvědčovalo i to, že ho přidala bez komentáře a že nekontaktovala nadřízené nebo policii.

Vychovatelka ale uvedla, že video sdílela, aby ukázala rodičům, co se ve školce děje. Ve čtvrtek pak na svém facebookovém účtu přidala prohlášení, že jakékoliv ohlášení těchto praktik nadřízeným či policii bez důkazů by se obrátilo proti ní. Ujistila také, že rozhodně není onou vychovatelkou pod maskou. „Možná jsem to nezvládla stoprocentně dobře, ale mé úmysly byly čisté,“ podotkla Newmanová.

Vedení Lil’ Blessings Childcare se k celému incidentu zatím nevyjádřilo. Vedení místní policie už informovalo, že o případu ví a bude se jím zabývat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám